Duesenberg SJ câștigă Trofeo BMW Group „Best of Show” în cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

Autor: Robert Pindic 24 mai 2023 Știri auto

Concorso d’Eleganza Villa d’Este ne aduce și în 2023 cele mai atrăgătoare mașini de epocă. În cadrul acestui festival, clasicul Duesenberg SJ a atras atenția juriului, câștigând Trofeo BMW Group Best of Show.

Evenimentul a avut loc, conform tradiției, pe malul Lacului Como, unde timp de trei zile, între 19 și 21 mai, publicul numeros a avut parte de un festival cu adevărat deosebit, conturând frumusețea automobilelor pe patru roți. Mașinile de epocă au fost înconjurate de peisajele de basm ale locației, oferind un spectacol rafinat.

Concursul cuprinde opt clase de premiere, în afară de titlurile „Best of Show” și de mențiunile de onoare. Trofeo BMW Group a fost acordat mașinii preferate de juriu, și anume Duesenberg SJ. Duminică, proprietarului autoturismului, William Lyon, i s-a înmânat prestigiosul trofeu de către Helmut Käs, director al BMW Group Classic și președinte al Concorso d’Elegnaza Villa d’Este, și Wilhelm Schmid, director executiv al A. Lange & Söhne. William Lyon a mai primit un model unic al ceasului 1815 Chronograph din aur alb, creat exclusiv pentru câștigătorul festivalului auto.

Automobilul câștigător poartă un nume emblematic pentru istoria auto datorită succeselor în sporturile cu motor. Acest model de Duesenberg a fost condus și de celebritățile anilor 30′, precum Gary Cooper, Clark Gable, Greta Garbro sau James Cagney. Mașina produsă în 1932 poate atinge viteze de aproximativ 220 km/h fiindcă dispune de un motor de 320 CP.

În cadrul festivalului s-au acordat mai multe premii

Deși Duesenberg SJ a primit voturile juriului, Ferrari 250 GT Spyder California din 1961 a câștigat inimile spectatorilor. Așadar, mașina deținută de Jonathan Hui a obținut Coppa d’Oro Villa d’Este, la voturile publicului. Aceasta face parte din Keybridge Collection din Hong Kong.

Un alt moment remarcabil a fost acordarea pentru prima oară a Trofeo Il Canto del Motore. Acesta este îndreptat către cea mai frumoasă acustică a motorului, iar câștigătorul premiului este Porsche 917 K din 1970. Astfel, Christophe Cound d’Ansembourg din Belgia primește trofeul din partea unuia dintre cei mai însemnați tenori ai zilelor noastre, și anume Jonas Kaufmann.

Sărbătoarea a înglobat și anumite evenimente care marchează istoria auto în acest an. „Porsche la 75 de ani: Incursiune în catalogul emblematic și excentric al legendei din Stuttgart” aniversează constructorul german prin dedicarea unei clase de premiere către acesta. Cursa de 24 de ore de la Le Mans primește același tratament, fiindcă anul 2023 marchează 100 de ani de la începutul organizării întrecerii legendare – premiul dedicat acesteia poartă numele de „Un secol de cursă de 24 de ore de la Le Mans: Eroii celei mai faimoase întreceri din lume”. Cele două clase au fost câștigate de Porsche 901 Prototyp „Quickblau” (1963), respectiv Ferrari 250 GTO (1962).

Următoarea întâlnire din cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este se va desfășura între 17 și 19 mai 2024, pe malul Lacului Como, specifică un comunicat de presă al BMW Group.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW Group


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide