După 68 de ani de serviciu credincios, o maşină legendară iese la pensie

Autor: Marius Vișan 29 ian. 2016 Știri auto

 

Land Rover Defender este un vehicul care se bucură de multă afecţiune din partea iubitorilor de off-road, dar din păcate, în această săptămână, Land Rover face o cotitură bruscă în istoria de 68 de ani şi închide linia de producţie pentru modelul Defender. 

Pentru britanici, Land Rover a devenit un reper de durabilitate şi fiabilitate – un instrument utilizat de către serviciul de poliţie, Garda de Coasta şi forţele armate, dar, de asemenea şi de oameni din diverse clase sociale, de la politicieni, la vedete rock.

Cu toate acestea, după mai bine de 60 de ani, legislaţia în privinţa emisiilor poluante şi siguranţa redusă a clasicului model au dus în cele din urmă la scoaterea din producţie a lui Defender.

Pentru Galerie Foto click aici



Defender era un model cu care Casa Regală a Angliei se plimba în vizitele oficiale, precum şi maşina cu care se deplasa zi de zi regina însăşi, atunci când se afla în vacanţă în Scoţia. 

Land Rover Defender a devenit un autoturism de referinţă în istoria automobilistică şi compania caută deja un înlocuitor pentru acesta, precum conceptul DC100, prezentat în urmă cu câţiva ani.

Pentru Galerie Foto click aici


 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide