TOP 20 cele mai scumpe limuzine prezidenţiale – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 27 ian. 2016 Galerii foto

 

Maşinile au fost întotdeauna nişte ”accesorii” prin care un om işi poate arăta statutul pe care îl are în societate, iar când vine vorba de maşinile prezidenţiale lucrurile nu puteau să stea altfel. Securitatea acestor maşini trebuie să fie pe primul loc, apoi designul trebuie să se înscrie în protocolul pe care fiecare stat şi-l stabileşte. Cu ajutorul site-ului Topratedviral.com am făcut o lista cu 20 cele mai scumpe maşini prezidenţiale. Iată care sunt acestea:

Citeşte şi PROPRIETAR DE DIESEL: avantaje şi dezavantaje

Pentru Galerie Foto click aici

20. Kenya – Mercedes-Benz S600 Pullman de 50.000 de dolari

Când spunem Kenya, nu ne imaginăm că pe-acolo nu circulă maşini foarte scumpe. Totuşi preşedintele acestei ţări se plimbă cu Mercedes-Benz. Modelul în cauză este un Pullman S600 cu exterior blindat, dotat cu un motor V8 de 6.3 litri, iar viteza maximă pe care o atinge această ”bestie” este de 220 de kilometri pe oră.

19. Italia – Lancia Thesis de 65.709 de dolari

Italienii sunt patrioţi până la capăt. Până şi maşinia cu care se plimbă preşedintele aparţine unei mărci locale. Acest model de Lancia poate ajunge la o viteză maximă de 222 kilometri pe oră şi se mândreşte cu dotări precum: minibar (nici aici italienii nu se pot despărţi de vinurile lor), un sistem GPS prin satelit, conexiune la Internet, fax, DVD player şi scaune din piele.

18. Japonia – Toyota Century Royal de 85.500 de dolari

Oficialii japonezi se plimbă în vizitele oficiale cu un Toyota Century Royal echipat cu un exterior antiglonţ şi un motor V12 cu 48 de valve. Toyota Century Royal este folosit atât de către guvernul executiv, precum şi de membrii Yakuza, o altă entitate guvernamentală din Japonia.

17. Singapore – Mercedes-Benz S350L de 85.995 de dolari

Singapore este un veritabil hotspot al luxului, iar maşina oficială de stat nu dezamăgeşte nici la acest capitol. Mercedes-Benz S350L este o maşină uimitoare, preşedintele din Singapore plimbându-se cu un model din 2010.

Citeşte şi GALERIE FOTO. Florin Piersic, şoferul. Maşinile pe care le-a deţinut şi sumele pentru care le-a vândut

Citeşte şi Skoda Kodiak – noul SUV Skoda 

16. Uzbekistan – Range Rover Supercharged de 103.195 de dolari

Această maşină a fost comandată special de către pentru preşedintele Uzbekistanului, bolidul beneficiind del de o armură care rezistă la gloanţe. Range Rover Supercharged poate fi condus pe orice tip de teren, în ciuda designului exterior mai mult de oraş decât de off-road. 

Pentru Galerie Foto click aici

15. Maroc – Mercedes 600 Pullman de 120.384 de dolari

Regele Hassan al II-lea al Marocului a comandat acest veritabil ”rege al vehiculelor”: Mercedes 600 Pullman. Plimbarea într-o astfel de maşină este extrem de lină mulţumită sistemelor hidraulice high-tech de care beneficiază. Relaxarea într-un Mercedes 600 Pullman este alimentată şi de accesoriile de lux din interiorul maşinii.

14. Coreea de Sud – Hyundai Equus VL500 (550) Limousine de 122.180 de dolari

Coreea de Sud din cauza rivalităţii cu vecinii lor mai de la nord, s-au asigurat că maşina preşedintelui să fie pregătită să facă faţă la aproape toate tipurile de ”provocări”. Aceasta include sisteme de siguranţă  care să reziste la o explozie de 15 kilograme de TNT! Primul exemplar al acesei maşini a fost construit pentru preşedintele sud-coreean Cheong Wa Dae.

13. Norvegia – Binz Limousine de 128.351 de dolari

Limuzina Binz a fost văzută pentru prima dată în Norvegia, la sfârşitul anului 2012, în timpul unor festivităţila care a participat şi Regele Harald V. Binz Limousine include scaune confortabile pentru călătorii lungi, precum şi un sistem de infotainment atât pentru afaceri, cât şi pentru agrement.

12. Brunei – Rolls Royce Phantom VI de 148.645 de dolari

Sultanul Statului Brunei (numit şi Domiciliul Păcii, este o ţară insulară situată pe coasta insulei Borneo din Asia de Sud-Est), călătoreşte într-un Rolls Royce Phantom VI. O alegere foarte fină, trebuie să recunoaştem, mult mai cunoscută chiar decât numele statului pe care îl conduce. Acest automobil nu este numai puternic, dar este şi absolut superb. Un astfel de model a mai aparţinut şi altor lideri mondiali precum Mohammad Reza Pahlavi, Shahul Iranului, Prinţul de Wales, Ducesa de Cornwall, şi chiar Kate Middleton.

Pentru Galerie Foto click aici

11. Germania – Mercedes-Benz S600L de 174.890 de dolari

Vehiculele care aparţin oficialităţilor germane sunt clasificate sub numele de Sonderklasse, care înseamnă „clasa specială.” În prezent, această clasă este ocupată de Mercedes-Benz S-Class, care sunt nişte maşini elegante şi bineînţeles, extrem de sofisticate.

Citeşte şi GALERIE FOTO. TOP 10 maşini accesibile pe care le au milionarii americani. Leonardo DiCaprio şi Justin Timberlake sunt printre ei

Citeşte şi Primul Mercedes Pick-up va revoluţiona segmentul

10. India – Mercedes-Benz S600 (W221) Pullman Guard de 180.000 de dolari

Pe lângă că arată extrem de bine, aceasta maşină este şi foarte sigură. Este dotată cu sisteme de siguranţă ce oferă protecţie, rezistenţă şi durabilitate în faţa unei grenade sau a unui AK 47.

9. Filipine – Mercedes-Benz W221 de 250.547 de dolari

Printre specificaţiile acestui Mercedes-Benz W221 enumerăm: jante de 17 inci, transmisie automată, sistem Brake Assist Plus, senzori de coliziune, suspensie pneumatică, precum şi suficiente numeroase sisteme de infotainment care să-i mulţumească şi pe cei mai pretenţioşi pasageri.

8. Rusia – Mercedes S-Class Limousine de 251.417 de dolari

Preşedintele rus Vladimir Putin nu se joacă atunci când vine vorba de maşina lui. Putin şi-a personalizat după propriul gust această limuzină, volanul dispune de o decoraţie cu stema Rusiei, un vultur cu două capete din aur, iar din punct de vedere al siguranşei maşina oferă cel mai înalt nivel de protecţie pe care îl poate avea un automobil blindat.

7. Malaezia – Maybach 62 de 394.000 de dolari

Maybach 62 beneficiază de dotări de lux demne de o Casă Regală. Maşina are caracteristici de siguranţă care includ cele mai recente tehnologii. Designul exterior şi interior fac ca Maybach 62 să-şi merite preţul de 400.000 de dolari.

6. Marea Britanie – Jaguar XJ Sentinel de 455.025 de dolari

Jaguar XJ Sentinel este vehiculul oficial a prim-ministrului Angliei. Acest vehicul este personalizat cu  dispozitive blindate, vine echipat cu un motor V8 de 5 litri, structura maşinii este realizată din titan şi oţel, şi cu ferestre din policarbonat care pot rezista la gloanţe. Există chiar şi o sursă de oxigen în cazul unui dezastru, iar vehiculul este, de asemenea, capabil să reziste la gaze lacrimogene.

Citeşte şi Top 10 maşini rezistente ca tancul. Unele sunt folosite chiar de terorişti – GALERIE FOTO

Citeşte şi Cea mai populară maşină din lume distruge recordul de vânzări stabilit de VW Beetle acum 44 de ani

5. Thailanda – Maybach 62 Limousine în valoare de 500.000 de dolari

Regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei se plimbă în vizitele oficiale cu acest Maybach 62 Limousine. Maşina are un motor V12, un interior spaţios şi un sistem performant de infotaintment care să-l satisfacă şi pe cel mai pretenţios pasager.

4. Vatican – Mercedes-Benz M-Class de 524.990 de dolari

Maşina din care papa îşi salută credincioşii nu putea fi alta decât tot un Mercedes-Benz. Este un pic cam ciudat că papa Francisc, care insistă pe o viaţă dusă în modestie, are o maşină în valoare de peste o jumatate de milion de dolari. 

Pentru Galerie Foto click aici

3. China – Hongqi Limousine de 801.624 de dolari

Hongqi Limousine este cea mai scumpă maşină din China. Hongqi se traduce în limba engleză „steagul roşu”, ceea ce face sens pentru o ţară atât de închisă precum China. Iată unele specificaţiile maşinii: transmisie cu 8 viteze şi un motoar V8 de 381 de cai putere. Ajunge de la zero la sută kilometri în doar 8 secunde, şi poate atinge o viteză maximă de 220 de kilometri pe oră. 

2. Statele Unite ale Americii – Cadillac One de 1.500.00 de dolari

Preşedintele Statelor Unite ale Americii se plimbă într-un Cadillac One fabricat de General Motors. Modelul actual este complet blindat, şi în el se află o rezervă de sânge care se potriveşte tipului de sange al preşedintelui. În limuzină mai există, de asemenea, şi un rezervor de oxigen, pentru cazuri de urgenţă. 

1. Regina Angliei – Bentley State Limousine $15.167.500 de dolari

O doamna de modă veche precum Regina Angliei, nu se mulţumeşte niciodată cu o maşină ponosită. Acest Bentley a fost creat pentru ediţia aniversară de 50 de ani a mărcii britanice.

Citeşte şi VIDEO. Maşina folosită ca armă. Şofer de 19 ani din Piteşti loveşte intenţionat un bărbat

Citeşte şi GALERIE FOTO. Rescue – Cea mai tare maşină de intervenţii

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide