După accidentele din ultima perioadă șoferii încă circulă cu viteză pe E85. Recordul zilei: 194 km/h

Autor: Marius Vișan 05 aug. 2021 Știri auto
După accidentele din ultima perioadă șoferii încă circulă cu viteză pe E85. Recordul zilei: 194 km/h

În data de 3 august, poliţiştii Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 149 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 50 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În data de 3 august, în intervalul orar 07.00 – 10.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni au organizat o acţiune pentru reducerea riscului rutieri, pe DJ203K, în zona de competenţă.

Astfel, din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespecarea normelor rutiere, 22 au vizat nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului mobil amplasat pe durata lucrărilor şi depăşirea coloanei aflate în aşteptare la semafor pe tronsonul de drum menţionat.

Totodată, şoferilor care au încălcat prevederile menţionate le-au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora. Poliţiştii au depistat 65 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 23 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Încă se circulă tare pe DN2 E85

Cea mai mare viteză înregistrată pe DN2 E85, în data de 3 august, este de 194 km/h. Aceasta a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul fiind condus de un bărbat de 37 de ani, din Vrancea, în afara localităţii Racoviţeni.

Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, precum şi pentru neperespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (22), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 24 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 60.000 de lei.

Tot în cadrul acestei acțiuni, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului. În cazul celor doi şoferi, un bărbat de 47 de ani, din Verneşti şi o femeie în vârstă de 40 de ani, din Vrancea, aparatele etilotest au indicat valoarea de 0,51 mg/l, alcool pur în aer expirat.

Alt dosar penal a fost întocmit de poliţişti pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul unei persoane ce nu deţine permis de conducere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide