După un an de la ruşine, un sector de autostradă se redeschide – VIDEO

După un an de la ruşine, un sector de autostradă se redeschide – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

Duminică, 9 octombrie, Comisia de Inspecţie Tehnică, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, au inspectat lucrările executate pe sectorul cuprins între km 60+500 – km 60+600. De asemenea au fost vizitate şi analizate şi celalalte puncte remediate de pe lotul III.

În urma vizualizării şi analizării calităţii lucrarilor care a facut obiectul contractului „Servicii de proiectare constând în întocmirea PT+DDE şi Asistenţă Tehnică pentru zona cuprinsă între km 60+500 şi 60+700 şi pentru remedierea degradărilor constatate în vederea redeschiderii traficului rutier la obiectul de investiţii Autostrada Orăştie – Sibiu Lotul 3”, Comisia a constatat că sunt îndeplinite condiţiile necesare deschiderii traficului rutier în deplină siguranţă.

Au fost verificate testele efectuate de către CESTRIN cu echipamente specializate privind capacitatea portantă, rugozitatea şi planeitatea sectorului de autostradă Cunţa – Sălişte. La fazele determinante pe timpul execuţiei lucrărilor de remedire a participat şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, conform legislaţiei în vigoare. Laboratorul propriu al D.R.D.P. Cluj a asigurat asistenţa tehnică de specialitate pe timpul executării lucrărilor.

Comisia a constatat ca lucrările efectuate corespund din punct de vedere tehnic şi calitativ respectând reglementările în vigoare.

De asemenea, având în vedere problemele identificate în execuţia acestui lot de către antreprenorul cu care a fost reziliat contractul, Compania a decis expertizarea întregului lot III, Orăştie – Sibiu. În prezent procedura de achiziţie a expertizei este în desfăşurare.

În consecinţa, începând de astăzi, 10.10.2016, la ora 14:00, traficul va fi reluat, fără restricţii, cu respectarea Codului Rutier. Comentarii
Inchide