FOTO. Duster-ul care rupe norma este de vânzare în Germania. Prețul și dotările lasă publicul mască

Autor: Marius Vișan 15 ian. 2022 Știri auto

Pe site-ul german Autohaus-milde-heidenheim.de am găsit una dintre cele mai interesante versiuni Dacia Duster. Este vorba de un model echipat pentru a face față drumurilor acoperite cu zăpadă… pentru a le deszăpezi.

Dacia Duster TCe 150 4WD, modificată de nemți, dispune de o lama de 180 cm pentru îndepărtat zăpada, iluminat suplimentar cu halogen și roți de iarnă. La cerere, poate fi ales un plug mai mare, de 200 cm. Cu aceste dotări pe mașină, este clar că iarna nu mai poate lua prin surprindere pe nimeni.

Sub capota lui Duster cu plug de zăpadă din Germania se află motorul TCe 150, conectat la o transmisie manuală cu cinci trepte și la un sistem de tracțiune integrală. Pentru confortul celor care vor interveni cu Dacia Duster în zone cu temperaturi coborâte există scaune încălzite.

Dacia Duster anti-zăpadă costă foarte mult

Modelul este echipat cu bare pe acoperiș, faruri cu lumini de zi LED, proiectoare de ceață și cârlig pentru tractarea autoturismelor care rămân blocate în zăpadă. În partea din spate, și-a făcut apariția un distribuitor de sare. Acesta poate fi folosit când drumurile sunt acoperite de gheață sau polei pentru a oferi altor șoferi o rulare mai sigură.

În interior vedem câteva modificări. Există diverse butoane și manete pentru controlul plugului de zăpadă. În anunțul postat pe site-ul companiei germane este specificat faptul că distribuitorul de sare dispune de control fără fir. Astfel, sarea este distribuită prin intermediul setărilor unei aplicații care se instalează pe smartphone. Mașina este de vânzare pe site-ul Mobile.de la un preț de 49,230 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide