Duster, luat de ape, în nămol până la acoperiș. Cum arată după o curățare radicală?

Autor: Promotor 25 aug. 2021 Știri auto

Un Duster luat de ape a fost supus unei ample proceduri de curățare. Mașina arată ca nouă acum. Numai bună de scos la vânzare.

GALERIE FOTO

Viitura a înghițit tot ce i-a ieșit în cale la Sochi, în Rusia. Vieți omenești, copaci, case, mașini. Nimic nu a scăpat. Dar un atelier de detailing s-a încumetat să intervină asupra a cinci dintre vehiculele luate de ape. Unul dintre ele este un Duster cu logo Renault, așa cum modelul se vinde în Rusia.

SUV-ul a fost victima inundațiilor care au lovit sudul țării. Mașina a fost sub ape până aproape de plafon. Cabina a ajuns plină de apă și noroi. Toată lumea fuge de asemenea mașini. Chiar dacă pot fi curățate, ce șanse mai sunt ca toate componentele și sistemele electrice și electronice să funcționeze la capacitate maximă?

Posesorul mașinii “înecate” vorbește despre o adevărată apocalipsă care i-a lovit orașul. Era convins că nu mai avea ce să salveze din mașină. Deasupra ei erau piese de mobilier aduse de ape.

Când a ajuns în atelierul de detailing, pe mâinile echipei de tineri studenți care aveau să se ocupe de ea, mașina avea un strat gros de noroi care acoperea podeaua cabinei, scaunele și chiar bordul. Ajunsese noroi până și în ceasurile de bord. Coordonatorul echipei a decis că totul trebuie dezasamblat. Așa că specialiștii au scos scaunele și bancheta, mocheta, fețele ușilor, sistemul de sonorizare, bordul, absolut totul. Fiecare element a fost curățat separat, în timp ce în cabină s-au folosit produse specifice și dușul.

Duster luat de ape, reasamblat ca un puzzle

Echipa a muncit apoi la foc automat să pună totul la loc. Cabina a fost reasamblată ca un puzzle tridimensional. Au primit un tratament similar și compartimentul motor, și pasajele roților.

Când au terminat totul, nici lor nu le-a venit să creadă că este aceeași mașină scoasă din apă și nămol cu doar câteva zile în umră. Proprietarul a crezut că i s-a adus altă mașină. “E mai curată decât era când a ieșit din uzină”, spune el, vizibil emoționat.

Renault Duster arată, într-adevăr, impecabil. Dar montajul publicat pe YouTube nu arată dacă motorul mai pornește și nici dacă bordul și ecranul mai funcționează. Cel mai probabil că nu. Oricum proprietarul intenționează să vândă mașina. “Nu puteam să o dau murdară”, spune el.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide