Duster și Stonic, printre cele mai accesibile SUV-uri în România. Cât costă cele mai ieftine versiuni ale celor două modele

Autor: Adrian Somai 23 nov. 2022 Știri auto

Cifrele de vânzări înregistrate în ultimii ani ne-au demonstrat că SUV-urile se bucură de o popularitate din ce în ce mai ridicată. Trendul este mai mult decât vizibil și pe piața auto din România, în special de când constructorii oferă și modele ceva mai accesibile din punct de vedere financiar publicului larg.

Dacia Duster și Kia Stonic sunt două variante de luat în seamă în acest context, cele două modele având prețuri oarecum apropiate. Versiunea entry-level a lui Duster pornește de la puțin peste 15.500 de euro, în timp ce cea mai accesibilă versiune a lui Stonic pornește în România de la sub 17.000 de euro.

Lăsând la o parte prețurile, haideți să vedem ce oferă, de fapt, cele mai accesibile versiuni ale celor două modele!

Cel mai ieftin Duster disponibil pe piață

Cea mai accesibilă versiune Dacia Duster pornește de la 15.550 de euro, cu toate taxele incluse. În acești bani este inclus nivelul de echipare de bază, în standard fiind incluse mai multe echipamente importante: computer de bord, limitator de viteză, închidere centralizată, sistem de monitorizare presiune pneuri, semnalizatoare laterale pe aripi, jante de oțel de 16 inci, ABS, ESP, HSA, faruri cu aprindere automată, asistență la frânarea de urgență, geamuri electrice față și lunetă încălzită.

În acest caz, Duster este echipat cu o unitate de motorizare TCe pe benzină, capabilă să dezvolte 90 de cai putere și un cuplu maxim de 160 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii manuale cu șase rapoarte. Consumul mixt anunțat de producător este de 6.1 litri/100 kilometri, însă valorile pot fi ușor mai mari în traficul real de pe drumurile din România.

Cât costă cel mai ieftin Stonic oferit de Kia

Cea mai accesibilă versiune Kia Stonic disponibilă la această oră pe piață este doar un pic mai scumpă în comparație cu Duster, prețurile pornind de la 16.830 de euro, cu toate taxele incluse. În echiparea de bază Urban, Kia oferă următoarele echipamente principale: jante din oțel de 15 inci, oglinzi exterioare electrice, geamuri electrice față, port USB, Bluetooth, ABS, ESC, faruri halogen, tapițerie din stofă, comenzi audio pe volan, radio + RDS + DAB cu display de 8 inci și închidere centralizată.

Această versiune entry-level a lui Kia Stonic este echipată cu un motor pe benzină MPi cu capacitate de 1.2 litri, capabil să livreze 84 de cai putere și un cuplu maxim de 118 Nm. Resursele sunt livrate către puntea fața prin intermediul unei cutii manuale cu cinci rapoarte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide