Noua Kia Stonic facelift are motorizare mild-hybrid și noi sisteme de asistență

Autor: Elena Luchian 05 aug. 2020 MASINI NOI

Kia Stonic primește un facelift la trei ani de la apariția sa pe piață. Apare astfel în gamă o versiune mild-hybrid, iar la bord își găsește loc un ecran nou de 8 inci. Sud-coreenii au pregătit și un upgrade de ordin tehnic.

GALERIE FOTO

Sud-coreenii au pregătit noi faruri LED pentru Kia Stonic facelift, dar și jante noi de 16 inci. Apar în gamă încă două culori: Storm Grey și Azure Blue. Modelul poate fi comandat în două culori, cu acoperișul într-o nuanță contrastantă. Numărul de variante bi-ton ajunge astfel la 20.

La bordul versiunii facelift își face apariția ecranul tactil de 8 inci, care permite conexiuni Android Auto și Apple CarPlay. Asiaticii promit o rezoluție mai bună a instrumentarului de bord digital de 4,2 inci.

De acum, clienții vor putea comanda modelul și în versiune mild-hybrid, care integrează sistemul EcoDynamics+ de 48 de volți și un motor Smartstream T-GDi de 1.0 litru. Două versiuni de putere vor fi disponibile: cu 100, respectiv 120 de ca putere. Versiunea de top poate fi comandată cu o transmisie automată DCT cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Rămâne în continuare în gamă propulsorul 1.0 T-GDi, dar o transmisie manuală cu șase trepte îi ia locul celei cu cinci trepte. Rămâne pe lista de opțiuni și unitatea aspirată de 1,2 litri cu 84 de cai putere.

Kia Stonic facelift – upgrade tehnic

Kia anunță și o serie de noi sisteme de asistență (ADAS). Astfel, șoferul de Stonic facelift va beneficia de prezența sistemelor Forward Collision Avoidance Assist cu funcție de recunoaștere a pietonilor, vehiculelor și bicicliștilor, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning și Blind-Spot Collision Warning. Se vor regăsi la bord și Blind-Spot Collision Avoidance Assist, Smart Cruise Control și Lane Following Assist.

Noua Kia Stonic facelift, vândută în 150.000 de unități în Europa din momentul lansării pe piață în 2017, va putea fi comandată în Europa începând cu toamna acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide