Probleme, Duster? Skoda lansează Kushaq, cel mai ieftin SUV al companiei

Autor: David Andrei 11 iun. 2021 Știri auto

Skoda lansează cel mai ieftin SUV, Kushaq. Modelul tocmai a intrat în producție și este pregătit să-i facă viață grea lui Duster.

GALERIE FOTO

Kushaq este modelul pe care Skoda îl produce în India pentru India, acolo unde piața SUV-urilor accesibile este dominată de modele precum Renault Duster. SUV-ul cu origini cehe a intrat în producție la uzina din Pune. Acesta este construit pe platforma MQB A0-IN. Structura este o versiune extinsă a platformei MQB-A0, rezervată de Grupul Volkswagen modelelor de clasă mică.

Skoda îi trece în cont noului său model un spațiu generos, confort superior și siguranță la nivel înalt.

Kushaq este primul model construit de Skoda India, în cadrul proiectului INDIA 2.0. Modelul preia valorile brand-ului ceh, dar oferă elemente preferate de clienții indieni. Printre acestea se numără un design îndrăzneț, culori aprinse și jante de mari dimensiuni.

Denumirea modelului este derivat din sanscrită. În așa-numita “limbă a zeilor”, “kushaq” înseamnă “rege” sau “împărat”.

Grupul Volkswagen investește în centrul de producție din India un miliard de euro între 2019 și 2022. Obiectivul este de a consolida poziția Skoda pe piața indiană. Anul trecut, în ciuda problemelor economice provocate de pandemia de coronavirus, cehii au vândut aproximativ 3 milioane de mașini în India, un stat cu o populație de peste 1,3 miliarde.

Skoda Kushaq, rival pentru Renault Duster, în cifre

Mașina măsoară 4.221 milimetri în lungime, 1.760 milimetri în lățime și 1.612 milimetri în înălțime. Ampatamentul ajunge la 2.651 milimetri. Modelul are o gardă la sol de 188 de milimetri. Portbagajul are un volum de 385 de litri.

Două motoare sunt disponibile în gamă. Clienții pot alege unitatea 1.0 TSI cu trei cilindri și 115 cai putere sau u 1.5 TSI cu patru cilindri și 150 de cai putere. Propulsoarele pot fi cuplate la o transmisie manuală cu șase trepte sau la una automată (DSG pentru motorul 1.5 TSI).

Primii clienți își vor primi mașina începând cu luna viitoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide