E.ON a instalat până în prezent circa 100 de puncte de încărcare pentru mașinile electrice

E.ON a instalat până în prezent circa 100 de puncte de încărcare pentru mașinile electrice

Autor: Marius Vişan acum 2 luni Știri

E.ON a instalat în țara noastră până în prezent circa 100 de puncte de încărcare publice și private pentru mașinile electrice. Stațiile sunt în majoritate rapide, cu o putere de 50 kW în curent continuu și permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în 30-40 de minute, în funcție de capacitatea acesteia și modelul mașinii.

Cele mai multe puncte de încărcare sunt în București și în regiunea Moldovei, dar și în alte locații din țară. Soluția de electromobilitate se adresează atât persoanelor fizice, cât și clienților business, printre aceștia regăsindu-se în principal companii care activează în domeniul HoReCa, real estate și din industrie.

Anul acesta numărul sesiunilor de încărcare prin intermediul aplicației  a depășit 2.200, aproximativ 33,3 de MWh fiind utilizați prin intermediul punctelor de încărcare ale companiei. Spre comparație, această cantitate de energie ar permite parcurgerea a peste 180.000 de km şi reducerea concomitentă a unor emisii de CO2 de circa 25 tone.

Totodată, în baza unui parteneriat încheiat luna trecută cu Hubject, toate punctele de încarcare vor fi integrate până la sfârșitul anului în platforma interoperabilă de Roaming Hubject, cea mai mare rețea de stații din lume, ceea ce va facilita călătoriile pe distanțe lungi.

Utilizatorii pot reîncărca vehiculele folosind aplicația mobilă

Aceasta include o hartă a staţiilor de încărcare din apropiere, dar şi pentru călătoriile planificate, posibilitatea de a porni sesiunea de încărcare direct din aplicaţie, fără a avea un cont, rezervarea staţiei de încărcare, acces la informaţii detaliate cum ar fi: tipul de conector, puterea staţiei, disponibilitate sau preţul pe unitate de încărcare şi, foarte important, opţiunea de a plăti uşor şi sigur, direct de pe telefonul mobil.

Compania oferă posibilitatea de încărcare, fără înregistrare, printr-o singură plată cu card bancar la un preț de 1,34 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea lentă în curent alternativ și 1,9 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea rapidă în curent continuu.

Prin înregistrare, clienții își alimentează în sistem prepaid “portofelul virtual” cu suma de 150 lei, sumă pe care o utilizează pentru efectuarea sesiunilor de încărcare la stațiile E.ON Drive. Astfel, clienții companiei beneficază de tarife preferențiale de 1,2 lei respectiv 1.7 lei/unitate de încărcare.


Sursa foto: E.ON / Facebook


Comentarii
Inchide