Ediție aniversară pentru VW Jetta GLI. „GTI-ul cu portbagaj” are un design agresiv și 228 CP – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 iul. 2023 Știri auto

Volkswagen lansează o ediție specială pentru Jetta GLI în America de Nord. Ediția aniversară a sedanului are un design mai agresiv și va fi produsă în doar 1.984 de exemplare.

Volkswagen sărbătorește aniversarea a 40 de ani a modelului Jetta GLI printr-o ediție specială. Mașina se bucură de câteva modificări estetice ce o fac să fie mai agresivă și va fi disponibilă exclusiv pe piața din America de Nord.

Jetta nu mai este comercializată în Europa, dar, în esență, este varianta sedan pentru Volkswagen Golf. Așa cum Golful are o versiune performantă, anume GTI-ul, la fel este și pentru Jetta. Pentru a sărbători aniversarea de 40 de ani a modelului, Volkswagen a creat o ediție specială pentru surata lui Golf.

Ediția creată pentru „GTI-ul cu portbagaj” aduce câteva modificări estetice și va fi disponibilă în trei nuanțe de caroserie: Pure Gray, Pure White și Rising Blue. Toate acestea vor fi combinate cu accente negre contrastante și ornamente de culoare roșie, așa cum putem vedea și pe Golf GTI.

Ediție aniversară pentru Volkswagen Jetta GLI. Doar 1.984 de exemplare vor fi produse

Pe lângă accentele de culoare, ediția aniversară primește o grilă neagră, un spoiler, embleme specifice și jante de 18 inch finisate cu negru lucios.

La interior, Jetta GLI beneficiază de scaune cu tapițerie textilă în relief, special create pentru această versiune specială. Acestea au cusături contrastante, iar modelul va diferi de la o mașină la alta, compania spune că oferă o notă de autenticitate. Există și suporturi de pahare cu sigla „GLI 40”, iar volanul prezintă o inscripție „40” în partea de jos a spiței centrale.

Sub capotă, mașina este echipată cu un motor de 2,0 litri, care produce 228 CP și 350 Nm. În funcție de preferințe, clienții pot alege fie o transmisie manuală cu șase rapoarte, fie o cutie automată DSG cu 7 trepte. De asemenea, mașina beneficiază de un diferențial autoblocant cu control electronic, amortizoare adaptive și un sistem de evacuare sport.

Volkswagen va produce doar 1.984 de exemplare din această ediție aniversară. Toate mașinile vor fi vândute în America de Nord. Producția va începe în vara acestui an, iar prețurile pornesc de la 28.085 de dolari, sau 25.346 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide