Ediţia exclusivă THE 8 X JEFF KOONS. Doar 99 de exemplare vor fi produse

Autor: Marius Vișan 17 feb. 2022 Știri auto

Numai 99 de automobile BMW M850i xDrive Gran Coupe vor primi un design special by Jeff Koons & BMW pe parcursul mai multor ani de colaborare. Prin THE 8 X JEFF KOONS, cel mai elaborat automobil din toată istoria BMW va fi prezentat pentru prima dată unui public global cu ocazia Frieze Los Angeles.

Designul combină 11 culori diferite pentru exterior, de la albastru la argintiu, precum și de la galben la negru. Doar două mașini vor fi produse în fiecare săptămână. Interiorul multicolor este compus piele fină și cu logo-ul ediției şi semnătura artistului pe capacul consolei centrale, sub display. Scaunele sunt acoperite cu piele vopsită în roșu și albastru, evocând culorile supereroilor din universul benzilor desenate, precum și pe cele ale BMW M, divizia de înaltă performanță a companiei.

Per total, designul include atât elemente pop art, cât şi modele geometrice care aduc un omagiu contururilor şi formei complexe ale sportivului Seria 8 Gran Coupe. Liniile din spate în formă de explozie sunt un omagiu direct adus modelului BMW Art Car din 2010 creat de artist, în timp ce „POP!” pe fiecare parte, precum și imaginile cu vapori simbolizează puterea și viteza THE 8 X JEFF KOONS, potrivit artistului.

Ediție exclusivă THE 8 X JEFF KOONS

Peste 200 de ore de muncă manuală au fost petrecute de către profesioniști înalt specializați la uzinele BMW din Dingolfing și Landshut numai pentru vopseaua exterioară, unde elemente de culoare sunt aplicate adesea sub lupă.

Fiecare automobil vine cu un certificat de format mare semnat de Jeff Koons, care, pe lângă semnătura lui Oliver Zipse, conține și numărul individual de identificare al automobilului respectiv. Artistul a proiectat și supracoperta manualului mașinii. O altă semnătură a artistului se regăsește la interior, pe capacul de sub ecranul central. Koons a ales în mod deliberat albastrul de Bavaria din sigla BMW.

Modelul BMW 850i original a fost primul model Seria 8, lansat în 1990. Acesta a fost apreciat pentru faptul redefinit avangarda automobilului, atrăgând cunoscătorii care recunosc eleganța şi performanța ca fiind combinația supremă de perfecțiune. THE 8 X JEFF KONS continuă și el această tradiție.

Intră în GALERIA FOTO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide