Eegor the Eyesore, posibil cea mai urâtă mașină second-hand, se chinuie să-și găsească un cumpărător

Autor: George Cristea 03 mai 2021 Știri auto

Eegor the Eyesore, posibil cea mai urâtă mașină second-hand, se chinuie să-și găsească un cumpărător. Anunțul de pe site-ul Craiglist nu este primul, bizarul monopost încercând de multă vreme să își justifice existența.

Intră în Galeria FOTO

Eegor the Eyesore (Eegor cel urât într-o traducere aproximativă) este denumirea unui bizar monopost de curse scos de ceva vreme la vânzare pe site-ul american de anunțuri Craiglist. În ciuda aerului de mașină de curse din anii ’50, care ar fi trebuit s-o înnobileze, Eegor are ceva dubios. Poate vopseaua roz? Sau poate felul în care a fost construită, din componente disparate, găsite parcă în cimitirul de mașini.

Motorul, spre exemplu, este unul cu patru cilindri, de 1,5 litri, produs de Borgward. Numele este prea puțin familiar, dar trebui știut că, în anii ’60, se anunța ca un rival temut de către BMW și Mercedes. Suficient de temut pentru ca BMW să-i blocheze șansele de redresare după ce compania a trecut printr-o perioadă dificilă a existenței sale. Sau cel puțin asta a fost impresia, după ce procedura de insolvență a fost supervizată de Johannes Semler, fondator și președintele comitetului director al BMW.

Eegor the Eyesore, scos la licitație pe Craiglist

Anunțul de pe Craiglist arată că, în ciuda faptului că încearcă să scape de ea, proprietarul lui Eegor ține la ciudatul monopost. Sau cel puțin se pricepe la marketing. Acesta laudă caroseria în formă de ambarcațiune, realizată manual, cu un singur loc, parbriz minuscul și un volan de curse cu trei spițe care „tânjește” să fie manevrat pe circuit. Potrivit anunțului, mașina a fost condusă de Kenny Parks, un pilot cu un simț al umorului care l-a făcut celebru în cursele Hot Rod din America.

Sigur, mașina nu are faruri, stopuri sau semnalizatoare, dar are o centură de siguranță în două puncte – ar trebui să fie suficient de sigură. Nu va putea fi condusă legal pe șosele însă, ceea ce o face o aventură exclusivă pentru pasionații de curse pe circuit. Din păcate, anunțul nu specifică prețul cerut pentru Eegor, dar probabil că vom afla dacă va fi adjudecat la licitația care se va încheia pe 12 iunie.

Desigur, Craiglist este plin de mașini dubioase, așa că titlul de cea mai urâtă mașină second-hand ar putea părea exagerat. Un alt candidat la acest titlu este Benzillac, un mariaj bizar între un Mercedes și un Cadillac. Iar dacă doriți alte exemple, nu strică să aruncați un ochi pe această listă exclusivă de ciudățenii motorizate.

sursa: Jalopnik

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lucky Car Auctions, Craiglist



Comentarii
Inchide