Electricul Nissan Ariya va pleca în prima expediție mondială de la Polul Nord la Polul Sud

Autor: Mihai Morcovescu 25 mai 2022 Știri auto

Japonezii de la Nissan au anunțat că un exemplar al noului crossover electric Ariya va pleca într-o expediție de la Polul Nord la Polul Sud. Mașina va fi condusă de aventurierul britanic Chris Ramsey și va parcurge aproximativ 27.000 de kilometri. Expediția va demara anul viitor, în luna martie, și va traversa continentul american în condiții de temperaturi extreme.

Nissan Ariya va parcurge circa 27.000 de kilometri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Nissan a lansat noul model electric Ariya în plină pandemie, în vara lui 2020. Primul crossover coupe cu emisii zero al niponilor dispune de două motoare electrice care livrează în total 279 CP și 560 Nm de cuplu. În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h se realizează în 5,9 secunde și o viteză de top de 200 km/h.

Modelul folosește o baterie de 63 kWh, care oferă o autonomie maximă de până la 500 de kilometri. În plus, mașina dispune de sistem de tracțiune integrală e-4ORCE.

Acum, la doi ani distanță de la lansarea pe piață, japonezii anunță că Nissan Ariya se pregătește de o aventură fără precedent. Concret, un exemplar al crossover-ului va porni într-o expediție ce se va întinde pe circa 27.000 de kilometri. Startul se va da la Polul Nord magnetic și se va încheia în Antarctica, la Polul Sud magnetic.

Pentru acest proiect inedit, cei de la Nissan au încheiat un parteneriat cu aventurierul britanic Chris Ramsey. Acesta va pilota mașina, devenind, astfel, primul om care va realiza o astfel de expediție. Ramsey s-a făcut cunoscut în 2017, în „Mongol Rally”, când a devenit primul om care termină cursa la bordul unui model electric, un Nissan Leaf.

De-a lungul expediției, Chris Ramsey va străbate la bordul lui Nissan Ariya America de Nord, Centrală și de Sud. Va avea de înfruntat condiții climatice extreme. Va traversa munți acoperiți cu zăpadă, dune de nisip și jungla amazoniană. Temperaturile se vor situa între -30 și +30 de grade Celsius, ceea ce înseamnă diferențe de până la 60 de grade Celsius.

Pentru a face față acestei provocări, modelul Ariya va suferi modificări importante. Astfel, modelul va primi un kit exterior speciic modelelor ofr-road, anvelope speciale, precum și o suspensie revizuită. Un al doilea Nissan Ariya, nemodificat, îl va însoți pe Ramsey pe post de mașină de suport tehnic pe porțiunile de traseu de pe continentul american.

Sursa: Nissan

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide