Nissan Leaf facelift debutează în Europa cu modificări estetice și cu două versiuni de baterie

Autor: Mihai Morcovescu 24 feb. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Nissan a dat publicității primele fotografii și detalii oficiale referitoare la noul Leaf facelift. Modelul electric nipon destinat pieței europene își face debutul cu o serie de îmbunătățiri de ordin estetic și cu două versiuni de baterie.

Nissan Leaf facelift oferă o autonomie de până la 385 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Lansată în 2018, cea de-a doua generație Nissan Leaf a fost supusă unei operații de restilizare. Din punct de vedere vizual, modelul cu emisii zero japonez a primit o câteva actualizări estetice minore la exterior.

Se remarcă noua siglă a constructorului japonez, introdusă în gamă în cursul anului trecut. Logo-ul Nissan se regăsește pe grila frontală, pe hayon, pe noile jante de 16 și 17 inch, iar la interior pe volan.

Paleta de culori pentru caroserie cuprinde două nuanțe de albastru noi, denumite Universal Blue și Magnetic Blue. Acestea fac parte și din oferta noilor Qashqai și Ariya. De asemenea, vor mai fi disponibile alte patru nuanțe monocolore și cinci  nuanțe în două tonuri.

Cum spuneam, versiunea Leaf 2022 va fi oferită cu aceleași două variante de baterie ca până acum. Adică, una de 40 kWh, iar cealaltă de 62 kWh. Aceasta din urmă va oferi o autonomie maximă de 385 de kilometri în regim WLTP. Modelele Leaf care vor primi acumulatorul mai puternic vor purta denumirea de Leaf e+ (pe piața nord-americană acestea se numesc Leaf Plus).

Sistemul de infotainment NissanConnect a fost actualizat

Nissan Leaf facelift va păstra două dintre cele mai avansate echipamente ale sale. Este vorba pe de-o parte despre sistemul de asistență ProPilot. Acesta permite pornirea, oprirea și menținerii distanței de siguranță față de vehiculul din față. De asemenea, este disponibil și modul de conducere „One Pedal”, care permite accelerarea, decelerarea și frânarea cu o singură pedală.

Sistemul de infotainment NissanConnect a fost actualizat și oferă acum conectivitate Android Auto și Apple CarPlay. Cu ajutorul aplicației de smartphone cu același nume se vor putea accesa de la distanță anumite funcții precum reglarea temperaturii în habitaclu. Clienții vor putea conecta noul Leaf facelift la asistentul Amazon Alexa cu ajutorul aceleiași aplicații NissanConnect.

Noul Nissan Leaf facelift va fi disponibil pentru comenzi începând cu luna aprilie. Acesta este primul dintre cele 23 de modele electrificate noi pe care Nissan le va lansa până în 2030. 15 dintre acestea vor fi 100% electrice.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide