Elon Musk a concediat întreaga divizie Supercharger a Tesla. Circa 500 de oameni au fost dați afară

Autor: Ionuț Vîlciu 01 mai 2024 Știri auto

Elon Musk continuă să facă restructurări de personal în compania sa producătoare de mașini electrice. Întreaga divizie responsabilă de stațiile de încărcare Supercharger a fost concediată.

Elon Musk a închis divizia responsabilă de stațiile de încărcare Tesla Supercharger. Doi directori și alte sute de angajați au fost concediați, în timp ce producătorul de mașini electrice își continuă restructurarea pe fondul unei scăderi puternice a pieței de vehicule electrice, relatează Economedia.ro.

Într-un e-mail care anunță mutarea, Elon Musk a spus că Tesla va continua să construiască stații Supercharger care sunt în prezent în construcție, fără a comenta modul în care lipsa echipei de încărcare va afecta planul Tesla de a crește rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice. Șefa diviziei Supercharger, Rebecca Tinucci și Daniel Ho, șeful departamentului de produse noi, vor pleca împreună cu întreaga lor echipă. Aproximativ 500 de persoane făceau parte din divizia Supercharger.

Întreaga echipă Tesla Supercharger a fost concediată

Urgența acestei decizii a fost subliniată de faptul că Tesla a raportat o scădere de aproape 10% a veniturilor în primul trimestru al acestui an, prima scădere trimestrială de la începutul anului 2020 de la un an la altul. Prețul acțiunilor s-a înjumătățit de la vârful atins în noiembrie 2021, de puțin sub 410 dolari pe acțiune.

Astfel, compania a început campania de mobilizări prin care vrea să reducă cu peste 10% totalul personalului Tesla la nivel global. Ultimele concedieri din cadrul companiei vin după ce Elon Musk a anunțat recent că producătorul auto va reduce „peste 10%” din totalul forței de muncă. Acest lucru înseamnă că peste 14.000 de angajați vor fi concediați.

Tesla Supercharger se numără printre cele mai mari rețele de încărcare din lume și a fost unul dintre motivele pentru care compania s-a bucurat atât de mult timp de un avans atât de mare față de producătorii auto rivali.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide