Elon Musk susține că Google a vrut să cumpere Tesla

Autor: Marius Vișan 25 ian. 2023 Știri auto
Elon Musk susține că Google a vrut să cumpere Tesla

CEO-ul Tesla a declarat recent că Google a avut un „interes activ” în a cumpăra compania auto americană, lucru care l-a încurajat să încerce să scoată firma de pe bursă cu fonduri saudite. Declarația miliardarului american a fost făcută în fața unui tribunal, scrie HotNews.ro citând presa străină.

Musk a declarat că interesul din partea Alphabet, compania-mamă a Google, l-a încurajat să scrie pe Twitter în 2018 că a „asigurat finanțarea” pentru a delista compania auto de pe bursă.

Comentariile au fost făcute în prima zi a procesului ce are loc la San Francisco. Musk este acuzat de unii dintre cei care au pariat pe Tesla pe bursă că a încercat să manipuleze prețul acțiunilor companiei auto.

Șeful Tesla a vorbit însă la rândul său marți despre dificultățile prin care compania trecea în momentul în care făcuse anunțul incriminat pe Twitter, acuzând că unii investitori au pariat pe scăderea acțiunilor companiei.

”Rechinii” de pe Wall Street i-au pus gând rău companiei Tesla

„O gașcă de rechini de pe Wall Street au vrut foarte tare ca Tesla să moară”, a afirmat el cu referire la așa-numiții investitori de tip „short-sellers” care mizează pe scăderea prețului unei acțiuni până la o anumită dată.

Anunțul făcut de Musk în 2018 a făcut însă prețul acțiunilor să crească, investitorii așteptându-se ca acțiunile companiei să fie răscumpărate de pe bursă la un preț ridicat în cazul încheierii tranzacției.

Musk afirmă că a purtat negocieri avansate cu Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite, afirmând că acesta i-a susținut „fără echivoc” planul de a scoate compania de pe bursă, dar că guvernatorul acestuia, Yasir Al-Rumayyan, a dat înapoi în pofida asigurărilor verbale pe care i le-a oferit în persoană la fabrica Tesla din Fremont.

Tweet-ul din 2018 a fost sursa unora dintre cele mai mari probleme ale lui Musk din ultimii ani, cu mult înainte de achiziția sa controversată a Twitter în luna octombrie.

2023, un an dificil pentru compania lui Elon Musk

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din Statele Unite l-a acuzat pe miliardarul sud-african de fraudă din cauza postării, cele două părți ajungând însă în cele din urmă la un acord prin care Musk a fost nevoit să renunțe la funcția de președinte al producătorului auto, atât el cât și Tesla convenind să plătească o amendă substanțială.

Musk a fost de acord ca avocații Tesla să revizuiască în prealabil postările pe care le face pe rețelele de socializare, un angajament pe care SEC l-a acuzat în mod repetat că nu l-a respectat.

Procesul în care este implicată Tesla vine într-un moment dificil pentru companie, aceasta se confruntă cu cea mai dramatică scădere a prețului acțiunilor sale pe bursă de la fondarea companiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide