Elon Musk deschide era turismului spațial. Primii turiști, înainte de finalul lui 2021

Autor: George Cristea 03 feb. 2021 Știri auto

Elon Musk deschide era turismului spațial. Primii turiști vor zbura în spațiu înainte de finalul lui 2021, fiind vorba de o misiune caritabilă.

Intră în galeria FOTO

SpaceX, compania fondată de Elon Musk, plănuieşte lansarea primei misiuni care va duce civili în spațiu. În spatele acţiunii stă de fapt un act de caritate pentru un spital de copii. Misiunea Inspiration4 va avea loc până la finalul anului. Racheta Falcon 9 va fi cea care-i va duce pe turiști în spațiu, aceasta urmând să fie lansată de la centrul spațial Kennedy din Florida.

Racheta a fost comisionată de Jared Isaacman, un miliardar de 37 de ani care deține Shift4 Payments, o companie de procesare a plăților. El împreună cu alte trei persoane vor fi lansate în spațiu în cadrul misiunii Inspiration4, care va dura în jur de patru zile. Două dintre cele trei locuri rămase sunt rezervate spitalului St. Jude Children’s Research din Memphis, unde sunt tratați gratuit copii cu cancer sau alte boli grave.

Elon Musk deschide era turismului spațial.  Cine sunt primii „turiști”?

Unul dintre locurile oferite spitalului va fi ocupat de un medic, iar celălalt va putea fi ocupat de un doritor prin tragere la sorți. Cel oferit prin tombolă publicului larg are ca scop strângerea unei donații de 200 milioane de dolari pentru spitalul St. Jude.

Deși cei care vor să se înscrie nu sunt obligați să facă vreo donație, fiecare dolar donat echivalează cu 10 înscrieri, maximul posibil de înscrieri pe persoană fiind 10.000. Al patrulea loc va fi ocupat de un antreprenor care va câștiga un concurs organizat de Shift4, compania miliardarului.

Reprezentantul spitalului a fost deja ales, încă Isaacman nu a dorit să-i dezvălui identitatea. „Va fi o femeie medic în linia întâi care se implică în a ajuta copiii în lupta cu cancerul”, a spus miliardarul. Nu se știe când va fi ales câștigătorul loteriei, dar Isaacman a declarat presei că echipajul va începe antrenamentele în următoarele 30 de zile.

În ciuda unor declarații anterioare, Elon Musk nu va zbura în spațiu nici de această dată. „Voi zbura într-o zi, dar nu în această misiune” a declarat fondatorul și Tesla. SpaceX, compania deținută de Musk, a trimis prima oară oameni în spațiu în 2020.

sursa: CNN

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide