Elon Musk reușește să trimită pentru prima oară oameni în spațiu

Autor: Marius Vișan 30 mai 2020 Știri auto

Reușită pentru Elon Musk. NASA şi SpaceX au trimis cu succes către Stația Spațială Internațională naveta Crew Dragon.

SpaceX şi NASA au încercat încă o data să scrie istorie, sâmbătă, când au avut o nouă tentativă de lansare a misiunii DEMO-2. Tentativa a fost încununată de succes. După ce miercuri o primă încercare de lansare a fost amânată din cauza vremii, sâmbătă, a doua încercare a fost reușită. La ora 22:35 capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți la bord, Bob Behnken și Doug Hurley, a fost plasată pe orbită.

Scopul acesteia este să demonstreze că SpaceX are capacitatea reală de a demonstra că poate transfera astronauți către stația spațială și înapoi.

NASA şi SpaceX reprezintă un parteneriat unic

Este pentru prima dată când NASA va folosi o companie privată și capsula ei, respectiv capsula Dragon a companiei SpaceX. Va fi primul zbor pe orbită efectuat de o companie privată.

Altă premieră este faptul că din 2011 este prima oară când astronauții americani pleacă în spațiu din SUA, folosind tehnologie americană.

În ultimii 9 ani aceștia au folosit capsule Soyuz lansate de ruși plătind 80 de milioane de dolari pentru un loc.

Lansarea este o premieră și pentru compania lui Elon Musk, fiind pentru prima oară când Space x trimite oameni în spațiu. Capsula Crew Dragon are capacitatea de a transporta 4 astronauți, dar, în caz de nevoie, poate transporta până la 7 astronauți.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / CNET Highlights


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide