Elon Musk reușește să trimită pentru prima oară oameni în spațiu

Autor: Marius Vişan acum 8 luni Știri

Reușită pentru Elon Musk. NASA şi SpaceX au trimis cu succes către Stația Spațială Internațională naveta Crew Dragon.

SpaceX şi NASA au încercat încă o data să scrie istorie, sâmbătă, când au avut o nouă tentativă de lansare a misiunii DEMO-2. Tentativa a fost încununată de succes. După ce miercuri o primă încercare de lansare a fost amânată din cauza vremii, sâmbătă, a doua încercare a fost reușită. La ora 22:35 capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți la bord, Bob Behnken și Doug Hurley, a fost plasată pe orbită.

Scopul acesteia este să demonstreze că SpaceX are capacitatea reală de a demonstra că poate transfera astronauți către stația spațială și înapoi.

NASA şi SpaceX reprezintă un parteneriat unic

Este pentru prima dată când NASA va folosi o companie privată și capsula ei, respectiv capsula Dragon a companiei SpaceX. Va fi primul zbor pe orbită efectuat de o companie privată.

Altă premieră este faptul că din 2011 este prima oară când astronauții americani pleacă în spațiu din SUA, folosind tehnologie americană.

În ultimii 9 ani aceștia au folosit capsule Soyuz lansate de ruși plătind 80 de milioane de dolari pentru un loc.

Lansarea este o premieră și pentru compania lui Elon Musk, fiind pentru prima oară când Space x trimite oameni în spațiu. Capsula Crew Dragon are capacitatea de a transporta 4 astronauți, dar, în caz de nevoie, poate transporta până la 7 astronauți.

VIDEO


Sursa foto: YouTube / CNET Highlights


Comentarii
Inchide