Elon Musk explică ce simbolizează, de fapt, logoul Tesla

Autor: Marius Vișan 21 iun. 2020 Știri auto

Elon Musk a explicat pe parcursul timpul, prin intermediul unor postări pe Twitter, ce înseamnă logoul Tesla. Logoul unui producător auto ar trebui să fie la fel de recunoscut ca mașinile pe care le produce. Acest lucru face ca designul logoului să fie o sarcină foarte importantă.

Sigla Tesla este binecunoscută de iubitorii mașinilor electrice, dar se dovedește că există mai multe detalii decât se poate observă la prima vedere.

Logoul Tesla este un simbol al motoarelor electrice

Ceea ce pare a fi o simplă literă „T” stilizată este de fapt o trimitere la produsele companiei, a declarat Elon Musk, CEO-ul Tesla. Logoul Tesla este destinat să reprezinte secțiunea transversală a unui motor electric, a explicat Musk.

Musk părea să se refere la corpul principal al literei „T” ca reprezentând unul dintre polii care ies din rotorul unui motor (rotorul este partea mobilă a motorului, plasată de obicei în interior), cu a doua linie de deasupra reprezentând o secțiune a statorului.

Repetarea logo-ului Tesla într-un cerc, cu partea superioară a fiecărei „T” orientate spre exterior, poate crea într-adevăr imaginea unei secțiuni transversale a unui motor electric.

Logo-ul SpaceX

O altă activitate a companiilor lui Musk include proiectarea și construirea de rachete. „X” stilizat din logoul SpaceX este menit să reprezinte o traiectorie a rachetelor, a spus Musk în tweeturile sale.

Intră în galeria foto

Ambele logouri au fost proiectate de RO-Studio, o firmă de proiectare cu sediul în New Jersey.

În comparație cu cele ale Tesla și SpaceX, logoul celei de-a treia activități majore a lui Musk este relativ simplu. Logo-ul SolarCity include elementele grafice ale soarelui, reprezentând sursa de energie pentru panourile solare ale companiei, scrie venturebeat.com.

Cea mai nouă reușită a lui Elon Musk

NASA și SpaceX au lansat cu succes, sâmbătă (31 mai), o capsulă cu doi astronauți americani la bord către Staţia Spaţială Internaţională. Este prima misiune în spațiu cu echipaj uman, care pleacă de pe teritoriul SUA, după o pauză de nouă ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide