Elon Musk pune această întrebare la fiecare interviu de angajare

Autor: Marius Vișan 28 ian. 2021 Știri auto

Orice CEO de succes vă va spune că oamenii pe care îi angajați vă pot crește sau vă pot distruge compania. În această situație, întrebarea principală este: care sunt trăsăturile pe care trebuie să le caute managerii când recrutează un candidat?

Potrivit lui Elon Musk, nu contează atât de mult școala la care ai mers sau nivelul tău de educație. „Nu este necesar nici măcar să ai o facultate, nici măcar liceul”, a spus CEO-ul Tesla în timpul unui interviu acordat în anul 2014 pentru Auto Bild.

În schimb, Musk caută „dovezi ale unor abilități excepționale” atunci când vine vorba de angajare. „Dacă există un palmares de realizări excepționale, atunci este probabil ca acest lucru să continue în viitor”, a spus el.

Elon Musk caută la un candidat „dovezi ale unor abilități excepționale”

Problema este că oricine poate spune că este cel mai bun în ceea ce face, dar poate fi greu, și uneori chiar imposibil, să se afle dacă spune adevărul.

Totuși, Elon Musk a dezvăluit soluția. El îi pune fiecărui candidat pe care îl intervievează aceeași întrebare: „Spune-mi despre unele dintre cele mai dificile probleme la care ai lucrat și cum le-ai rezolvat”.

Pentru că „oamenii care au rezolvat cu adevărat problema știu exact cum au rezolvat-o”, a spus el. „Știu și pot descrie micile detalii.”

Metoda lui Musk se bazează pe ideea că cineva care face o afirmație falsă nu va avea capacitatea de a o susține în mod convingător, așa că vrea să-i audă vorbind despre modul cum au lucrat la o problemă, pas cu pas.

Pe scurt, în situația în care cel care furnizează declarații oferă informații mai detaliate despre evenimentul de interes, atunci cel care pune întrebările va putea detecta mai bine dacă spune adevărul sau minte. De asemenea, mincinoșii au tendința de a-și ascundă vina, așa că, oferă mai puține informații.

Sursă: cnbc.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Wikipedia.org


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide