Suma uriașă oferită de Elon Musk pentru captarea carbonului

Autor: George Cristea 22 ian. 2021 Știri auto

Elon Musk a anunțat că oferă o sumă uriașă pentru dezvoltarea unei tehnologii promițătoare pentru captarea carbonului din atmosferă. Anunțul făcut de Musk pe Twitter este laconic, ca de obicei.

Intră în Galeria FOTO

Elon Musk a spus într-o postare pe Twitter că donează 100 de milioane de dolari „ca premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”. Fondatorul Tesla a fost întotdeauna preocupat de reducerea poluării, acesta fiind principalul motiv pentru care a dezvoltat mașinile electrice. În ciuda prevestirilor apocaliptice ale pesimiștilor, Tesla este acum cea mai valoroasă companie din industria auto, depășind cu mult cei mai mari producători auto tradiționali.

Captarea emisiilor care duc la încălzirea globală devine o parte critică a multor planuri de a ține sub control schimbările climatice, dar până în prezent s-au făcut foarte puține progrese în ceea ce privește tehnologia, cu eforturi axate pe reducerea emisiilor, mai degrabă decât pe eliminarea carbonului din aer, relatează Reuters.

Elon Musk oferă o sumă uriașă pentru captarea carbonului

Agenția Internațională pentru Energie a declarat la sfârșitul anului trecut că este necesară o o dezvoltare masivă a tehnologiilor de captare a carbonului pentru ca țările să își îndeplinească obiectivele de emisii nete zero. Anunțul lui Musk trebuie pus în acest context. Musk a revenit într-o altă postare pe Twitter, în care a promis că va oferi mai multe detalii „săptămâna viitoare”.

Președintele Joe Biden s-a angajat să accelereze dezvoltarea tehnologiei de captare a carbonului ca parte a planului său general de combatere a schimbărilor climatice. Joi, el a numit-o pe Jennifer Wilcox, expertă în tehnologii de îndepărtare a carbonului, în funcția de secretar adjunct adjunct principal pentru energie la Departamentul de Energie al SUA.

Musk, care a cofondat și a vândut compania de plăți pe internet PayPal Holdings Inc, conduce acum unele dintre cele mai avansate companii din lume. Pe lângă producătorul de automobile electrice Tesla, el conduce compania de rachete SpaceX și Neuralink, un startup care dezvoltă interfețe creier-mașină cu lățime de bandă ultra-mare pentru a conecta creierul uman la computere, mai scrie Reuters.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide