Tesla a suspendat comenzile pentru camioneta Cybertruck în Europa și în China

Autor: Mihai Morcovescu 22 mai 2022 Știri auto

Compania producătoare de vehicule electrice Tesla a anunțat că nu mai acceptă comenzi pentru camioneta Cybertruck. Măsura vizează piețele din Europa și din China și vine pe fondul unei cereri foarte mari la nivel global raportată la producția preconizată pentru anul 2023.

Numărul de rezervări la Tesla Cybertruck a atins pragul de 1,5 milioane

Tesla Cybertruck este unul dintre cele mai controversate modele de serie mai ales din cauza designului neconvențional. Cu toate acestea, se spune că tocmai forma sa cu totul neobișnuită a atras tot mai mulți clienți la nivel global. O dovadă o reprezintă numărul de rezervări, care este în continuă creștere.

În prima săptămână de după lansarea, în noiembrie 2019, Tesla a primit peste 250.000 de rezervări. În luna iunie 2020, numărul de pre-comenzi ajunsese deja la 650.000. Un an mai târziu, în mai 2021, existau deja peste un milion de rezervări pentru pick-up-ul electric al lui Elon Musk.

Potrivit unor informații publicate de Electrek, la acest moment, se estimează că s-a atins pragul de 1,5 milioane. Această valoare, însă, nu a fost confirmată de compania californiană, cel puțin deocamdată.

Drept urmare, Tesla CEO-ul Elon Musk a anunțat că nu se vor mai primi comenzi în Europa și în China. Deocamdată nu se știe până când vor fi suspendate comenzile în cele două regiuni.

Referitor la versiunea europenă, decizia ar putea să fi fost luată și în contextul în care aceasta se va deosebi semnificativ de cea standard. Ceea ce se știe este faptul că decizia nu afectează și piața nord-americană.

Numărul de comenzi va acoperi primii 3 ani de producție ai camionetei electrice, care va demara anul viitor. Aceasta ar fi trebuit să înceapă inițial în 2021. Dar, din cauza crizei globale de semiconductori, debutul a fost amânat în mai multe rânduri, mai întâi până în 2022, iar apoi din nou, până în 2023.

Noul Tesla Cybertruck va fi construit la noua fabrică Gigafactory din Texas.

Sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide