Elon Musk vizitează China după o absență de trei ani

Autor: Adrian Somai 30 mai 2023 Știri auto
Elon Musk vizitează China după o absență de trei ani

Elon Musk ar fi aterizat astăzi dimineață în Beijing, capitala Chinei, conform agenției de presă Interfax. Potrivit informațiilor existente la această oră, este prima vizită a șefului Tesla în China după o absență de trei ani. Cel mai probabil, omul de afaceri nu a putut vizita China în toată această perioadă din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei de coronavirus.

Autoritățile chineze au reacționat de îndată la această veste, salutând deja deplasarea șefului Tesla în țară. De asemenea, au fost aduși în discuție și alți oameni de afaceri importanți care au ajuns la Beijing în ultima perioadă. „China este întotdeauna fericită că antreprenori din diferite țări, inclusiv Elon Musk, vizitează China pentru a ne înțelege mai bine țara și pentru a promova cooperarea reciproc avantajoasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Mao Ning.

CEO-ul Tesla nu a făcut un anunț oficial cu privire la această călătorie în China, însă mai multe zvonuri pe această temă au circulat în presa occidentală în ultimele zile. Spre exemplu, Reuters a oferit informația potrivit căreia avionul privat al lui Elon Musk va ateriza la Beijing în această dimineață.

Musk va vizita uzina Gigafactory de la Shanghai

Vizita lui Elon Musk nu este o surpriză, la fel cum nici reacția călduroasă venită din partea autorităților de la Beijing nu poate mira pe nimeni. Miliardarul sud-african a vorbit în mai multe rânduri în termeni pozitivi despre China, guvernul chinez arătându-i la rândul lui un respect deosebit. În plus, China reprezintă o importantă piață de desfacere pentru China, interesul pentru mașinile electrice în această țară fiind tot mai mare de la un an la altul.

În cadrul vizitei sale în China, este de așteptat ca Elon Musk să viziteze uzina Gigafactory de la Shanghai. În plus, nu trebuie să omitem faptul că recent au apărut zvonuri cu privire la o nouă uzină pe care Musk o va construi tot la Shanghai, uzină în care vor fi produse bateriile Megapack.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide