Racheta lui Elon Musk a explodat la doar câteva minute de la lansare

Autor: Adrian Somai 20 apr. 2023 Știri auto

SpaceX a efectuat astăzi primul test de zbor al rachetei Starship, cea mai mare și mai puternică rachetă construită vreodată. Complet reutilizabilă, racheta a fost concepută de Elon Musk ca mijloc de colonizare a planetei Marte. Potrivit CNN, de-a lungul ultimilor ani, Starship a fost finanțată de NASA pentru a trimite următorii astronauți americani pe Lună, în cadrul programului Artemis.

Racheta lui Elon Musk a decolat astăzi în primul său zbor de testare, însă a explodat la doar câteva minute după ce s-a ridicat de pe rampa de lansare, prăbusindu-se în cele din urmă în Golful Mexic. Miliardarul sud-african își dorea să trimită racheta Starship într-o călătorie în jurul lumii. În mod normal, propulsorul ar fi trebuit să se desprindă de nava spațială la câteva minute de la decolare, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, Starship a pierdut rapid din altitudine și a explodat în cele din urmă.

În ciuda ratării lansării rachetei Starship, Elon Musk se declară mulțumit de rezultate. Prin intermediul unui mesaj postat chiar pe Twitter, rețeaua de socializare pe care a achiziționat-o în urmă cu mai puțin de un an, Musk a transmis “felicitări echipei SpaceX pentru un test de lansare emoționant al rachetei Starship”.

Elon Musk nu se dă bătut

Șeful Tesla a mai anunțat cu această ocazie că nu se dă bătut după acest așa-zis insucces, următorul test fiind programat deja în viitorul nu foarte îndepărtat: “Am învățat o mulțime de lucruri pentru noul test, care va avea loc peste câteva luni”. Musk a mai postat, de asemenea, și câteva capturi de ecran din timpul lansării.

Lăsând la o parte dezamăgirea de moment, trebuie spus faptul că SpaceX avertizase anterior că șansele de reușită ale testului de astăzi erau scăzute. Astfel, scopul acestui test era în special acela de a colecta noi date care să ajute la următoarele lansări ale rachetei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter - SpaceX


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide