Elon Musk vrea ca primele mașini Tesla dotate cu noua tehnologie „self-driving” să debuteze în 2022

Autor: Mihai Morcovescu 30 aug. 2022 Știri auto

După o așteptare de 6 ani, Elon Musk spune că dorește ca tehnologia de conducere complet autonomă să fie lansată până la sfârșitul anului. Vizionarul inginer de origine sud-africană speră ca noua tehnologie „self-driving” să obțină cât mai repede undă verde din partea autorităților din SUA. Aceasta ar urma să fie lansată și pe piețele din Europa.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe pe tema energiei care a avut loc în Norvegia. Vestea vine la șase ani după ce Musk vorbea pentru prima dată despre un concept de vehicul autonom.

În același timp, CEO-ul Tesla a declarat că omenirea are nevoie în continuare de petrol și gaze pe termen scurt. Dar, totodată, trebuie găsite surse alternative de energie pe termen lung.

Tehnologia „self-driving” ar putea fi lansată până la sfârșitul anului

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Tesla a creat unele dintre cele mai în vogă modele electrice și a dus conceptul de vehicul cu emisii zero la un alt nivel. Acum, americanii merg și mai departe. Compania californiană se pregătește să lanseze tehnologia de conducere complet autonomă.

„În momentul de față mă concentrez pe două proiecte. Primul dintre ele este lansarea pe orbită a navetei Space X Starship. Cel de-al doilea se referă la primele mașini Tesla capabile să ruleze complet autonom. Lansarea acestei tehnologii pe scară largă în SUA și apoi în Europa depinde de aprobarea autorităților de reglementare”, a declarat Elon Musk în cadrul unei conferințe pe tema energiei desfășurată în Norvegia.

Tesla este foarte aproape de lansarea sistemului de conducere autonomă de nivelul 5. Acesta prevede un regim de rulare complet autonom, în care șoferul trebuie doar să seteze destinaţia, iar maşina va fi responsabilă de toate comenzile.

Tehnologia „self-driving” va fi funcțională indiferent de condiţiile meteo, de marcajele rutiere ori de diversele situaţii întâlnite în trafic. Ea va acționa nu doar pe autostradă, ci şi pe străzile mici din orașe.

Pachetul actual de conducere autonomă existent pe modelele Tesla include funcția Autopilot. Aceasta permite mașinii să se conducă singură în proporţie de 90%, fără să fie nevoie de ajutorul șoferului. Practic, mașina preia o serie de acțiuni precum parcarea, schimbarea benzii de deplasare, frânarea automată sau identificarea semnelor de circulație și a semafoarelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide