Elon Musk anunță o nouă scumpire a sistemului de condus autonom Full Self-Driving

Autor: Adrian Somai 26 aug. 2022 Știri auto

Aveai impresia că mașinile Tesla sunt prea scumpe? Ei bine, Elon Musk anunță o nouă scumpire a sistemului de condus autonom “Full Self-Driving”, ceea ce face ca modelele Tesla să devină și mai inaccesibile din punct de vedere financiar pentru cei mai mulți dintre șoferii auto din lumea întreagă.

Accesul la sistemul de condus autonom “Full Self-Driving” se va scumpi începând din această toamnă cu 3.000 de dolari, ajungând să coste nu mai puțin de 15.000 de dolari. Practic, ți-ai putea cumpăra o mașină nouă doar cu banii pe care îi dai pentru a avea acces la acest sistem de condus autonom.

Potrivit anunțului făcut de Elon Musk, cei care au comandat deja mașini Tesla cu FSD inclus și cei care vor face acest lucru până în data de 5 septembrie, vor beneficia de prețul actual al sistemului de condus autonom despre care am pomenit în rândurile anterioare. Cei care vor face comenzi începând de pe 5 septembrie însă, vor fi nevoiți să plătească noul preț de 15.000 de dolari pentru accesul la acest sistem.

Tesla a dublat prețul FSD de-a lungul anilor

Într-adevăr, Tesla a investit sume considerabile în dezvoltarea acestui sistem, iar acum Elon Musk își dorește să își recupereze investiția. Dacă la început prețul sistemului de condus autonom “Full Self-Driving” era de doar 7.000 de dolari, acum accesul la acest FSD a ajuns să coste mai mult decât dublu. Cei care nu își doresc să plătească toți acești bani într-o singură tranșă pot apela la varianta abonamentului lunar gândită de cei de la Tesla. Astfel, accesul la sistemul FSD poate fi obținut în baza unui abonament lunar cu o valoare de 199 de dolari.

Ce este cel mai curios însă este că sistemul FSD nu este încă lansat, cel mult 100.000 de șoferi din Statele Unite având acces la acest sistem în acest moment. Vorbim însă despre acces la o versiune beta, care pentru moment se confruntă cu o serie întreagă de probleme tehnice. Cu toate astea, accesul la sistemul FSD poate fi achiziționat în toate colțurile lumii, inclusiv în acele țări în care asemenea tehnologii nu au fost încă reglementate.

Sursă: Bloomberg

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide