Emblema clasică „BMW Motorsport” revine – VIDEO

Autor: Marius Vișan 24 nov. 2021 Știri auto

Pe 24 mai 2022 se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea BMW M GmbH. Cu aproape un sfert de an mai devreme încep primele proiecte aniversare.

Clienţii care optează pentru un automobil BMW M sau un model BMW echipat cu pachet M Sport cu producţie după martie 2022 pot dispune pe partea frontală, cea spate şi butucii roţilor de embleme inspirate de logo-ul clasic „BMW Motorsport”.

Ca o alternativă la emblema convenţională BMW, aceasta semnalează pasiunea pentru curse şi pentru rădăcinile mărcii BMW M. Această ofertă unică în istoria BMW M va fi disponibilă pentru comandă de la sfârşitul lunii ianuarie 2022.

Pe lângă embleme, 50 de finisaje de vopsea BMW M vor fi oferite pentru anumite modele în anul aniversar 2022. Culorile cum ar fi Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola Red sau Frozen Marina Bay Blue fac referinţă la diferitele ere din istoria de 50 de ani a BMW M.

Sigla a fost folosită pentru prima dată în 1973 pe maşina de curse

Sigla BMW cu semicercuri deplasate în albastru, violet şi roşu a fost folosită pentru prima dată în 1973 pe maşina de curse a BMW Motorsport GmbH, companie care fusese înfiinţată cu un an înainte. În 1978 şi odată cu debutul BMW M1 au urmat cele trei dungi de culoare înclinate spre dreapta şi sprijinite pe litera M. Chiar şi dincolo de scena sporturilor cu motor a devenit o marcă comercială cu o valoare deosebit de mare de recunoaştere.

Intră în GALERIA FOTO

Legendarul BMW M1 a fost singurul automobil de serie BMW M care purta emblema istorică motorsport, pe lângă logo-ul cu cele trei dungi de culoare.

La ambele logo-uri, albastrul reprezintă BMW, în timp ce roşul simbolizează cursele, iar violetul exprimă legătura dintre cele două. Între timp, violetul a făcut loc unui albastru închis, iar BMW Motorsport GmbH operează sub numele BMW M GmbH din 1993. Nimic nu a schimbat puterea simbolică ridicată a mărcii şi a siglei.

În cel de-al 50-lea an de existenţă, compania are mai mult succes ca niciodată, fiind lider pe piaţă mondială în segmentul automobilelor de performanţă şi înaltă performanţă.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide