Enel X deschide șase stații de încărcare pentru mașini electrice în Constanța

Autor: Marius Vișan 26 ian. 2021 Știri auto

Enel X România a pus în funcţiune primele şase staţii de încărcare a vehiculelor electrice în Constanţa. Astfel, reţeaua din România ajunge la 53 de staţii.

Compania a a pus în funcţiune primele şase staţii de încărcare a vehiculelor electrice în oraşul Constanţa. Reţeaua dezvoltată de companie în România a ajuns astfel la 53 de staţii, respectiv 106 de puncte de încărcare.

Cele şase staţii de încărcare sunt amplasate în baza unui parteneriat cu Primăria Constanţa şi oferă posibilitatea încărcării a 12 vehicule în acelaşi timp. Investiţia în echipamente şi costurile cu instalarea şi mentenanţa au fost suportate în totalitate de Enel X.

”Venim în sprijinul românilor care optează pentru mobilitatea electrică prin extinderea reţelei de staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe teritoriul României. Astfel, şoferii se pot bucura de o mai mare flexibilitate şi de o îmbunătăţire a accesului la infrastructura de încărcare electrică, în linie cu angajamentul nostru de a facilita transportul curat şi sustenabil”, a declarat Mihai Mardale, head of e-mobility Enel X România.

Patru staţii sunt de tip JuicePole

Cu o putere de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre staţii permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice şi încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii. Alte două staţii sunt de tipul JuicePump.

Fiecare staţie de încărcare permite reîncărcarea a două vehicule electrice în acelaşi timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. Încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează, în curent continuu, aproximativ 25 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii.

Şoferii îşi vor putea reîncărca vehiculele la staţiile Enel X folosind noua versiune a aplicaţiei mobile JuicePass – interfaţa unică pentru clienţii Enel X prin care pot accesa o reţea de peste 95.000 de puncte publice de încărcare din 18 ţări europene.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide