Ce s-a întâmplat cu Eos, modelul la care Volkswagen a renunțat în urmă cu șase ani?

Autor: David Andrei 24 mai 2021 Știri auto

Volkswagen Eos a dispărut fără urmă din gama producătorului german. 2015 a fost anul în care producția a fost sistată. Ce s-a întâmplat cu modelul?

GALERIE FOTO

Volkswagen Eos a văzut lumina zilei în 2006. Presa l-a primit cu entuziasm la Frankfurt, în luna sepembrie. Noul model avea la bază un concept prezentat la Salonul Auto de la Geneva, în 2014. Construit la uzina companiei din Portugalia, mașina a venit pe lume ca o decapotabilă compactă. Aceasta era menită să înlocuiască modelul Golf Cabrio.

Nemții îi aleseseră un nume inspirat de mitologia greacă. Eos este zeița zorilor. Era o aluzie la un nou început pentru constructor. Cu toate acestea, interesul redus manifestat pe clienți i-a convins pe nemți să renunțe. Așa că, ultimul model a fost construit în mai 2015, în urmă cu exact șase ani.

Eos a fost un model independent, spre deosebire de Volkswagen Cabrio, care avea la bază compacta germană. Primise un design unic, propriu, deși avea la bază platforma și componentele lui Golf Mk5. Și ampatamentul celor două era identic.

Mașina putea fi comandată cu acoperiș rigid alcătuit din cinci componente, printre care și trapă panoramică din sticlă. De 20 de secunde avea nevoie pentru a se strange complet în portbagaj, reducând spațiul de acolo de la 300 la 190 de litri.

Volkswagen a prezentat versiunea facelift în octombrie 2010. Mașina primea o parte frontală și un spate revizuite, avea faruri și stopuri noi, jante cu design nou.

Volkswagen Eos – mașină sport veritabilă

Nemții au vrut să-i asigure natura sportivă cu o serie de motoare de top. Vârful de gamă avea motor VR6 de 3,2 litri cu 250 de cai putere. În 2009, acesta a fost înlocuit de o unitate VR6 de 3,6 litri cu 260 de cai putere. Ambele erau cuplate la o transmisie automată DSG.

La polul opus al gamei era versiunea entry-level cu motorul 1.4 TSI și 122 de cai putere.

În 2016, doar câteva unități, toate în aceeași echipare, Komfort, au fost livrate către Statele Unite. A fost cântecul de lebădă al modelului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide