Este oficial: De acum poți plăti taxa de permis pe Ghișeul.ro

Autor: George Cristea 28 aug. 2020 Știri auto
Este oficial: De acum poți plăti taxa de permis pe Ghișeul.ro

Este oficial: de acum poți plăti taxa de permis și cea pentru emiterea certificatului de înmatriculare prin intermediul portalului Ghișeul.ro. Măsura, anunțată în urmă cu două săptămâni, a fost implementată pe platforma de plăți online.

Autoritatea pentru Digitalizarea României a anunțat că cei care doresc să achite online taxele aferente eliberării permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau a pașaportului o pot face acum pe portalul Ghișeul.ro. În afară de acestea taxe, platforma a primit 10 categorii noi de plăți, care acoperă o gamă de servicii publice foarte solicitate de cetățeni.

„Cu două săptămâni în urmă, Ghişeul.ro dobândea capacitatea de a procesa toate plăţile pentru serviciile comunitare de utilitate publică. Peste 10 noi categorii de plăţi au fost adăugate în platformă. Astăzi, am adus mai aproape de cetăţeni o serie de servicii publice foarte importante şi foarte solicitate. Prin interconectarea sistemelor Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia Generală de Paşapoarte şi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – cu sistemul informatic al Companiei Naţionale ‘Imprimeria Naţională’ SA şi al Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, vor fi considerabil reduse procedurile necesare pentru eliberarea acestor documente, iar cetăţenii vor scăpa de hârtiile prin care fac dovada plăţilor şi de drumurile inutile între instituţii”, afirmă Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, citat în comunicat.

De ce e preferabil să plătești taxa de permis prin Ghișeul.ro?

Dacă este să citim printre rânduri, cei care solicită eliberarea unui permis de conducere sau a unui certificat de înmatriculare nu vor mai avea nevoie să facă dovada plății la ghișeu. Acest lucru se va putea verifica de acum încolo online, bazele de date ale instituțiilor implicate fiind interconectate.

Guvernul a adoptat pe 14 august o hotărâre de Guvern care stabilea cadrul legal pentru a permite plățile online în cazul acestor taxe. Poate părea stupid, dar până la data intrării în vigoare a noului act normativ, legislația permitea numai plățile către bugetul consolidat al statului, nu și către anumite instituții care emit documentele respective.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide