Este oficial: Ferrari Purosangue, primul SUV din istoria mărcii, va utiliza un motor V12

Autor: Mihai Morcovescu 07 mai 2022 Știri auto

În momentul lansării din cursul acestui an, Ferrari Purosangue, primul SUV din istoria mărcii de la Maranello, va folosi un motor V12. Anunțul oficial a fost făcut de șeful producătorului italian de automobile de lux.

Noul Ferrari Purosangue va debuta spre finalul lui 2022

Asemenea multor producători de automobile sport, în 2018, Ferrari anunța că va pătrunde pe piața SUV-urilor. Numele primului astfel de model din istoria mărcii italiene este Purosangue (n.n. – pur sânge).

În ultimele luni, prototipuri ale SUV-ului de la Maranello au fost surprinse în teste, însă de fiecare dată erau camuflate pentru a le feri de privirile indiscrete. Recent, pe internet au „transpirat” două fotografii cu Purosangue chiar de pe linia de asamblare.

Italienii au dezvăluit de-a lungul timpului o serie de imagini-teaser cu viitorul lor SUV. De ceva vreme se zvonea că acesta ar urma să utilizeze un motor V12. Producătorul nu a confirmat această informație, însă, doar până acum.

Într-un interviu pentru Reuters, CEO-ul Benedetto Vigna a confirmat că mașina va primi sub capotă un propulsor V12. „Am testat câteva opțiuni, însă era clar că motorul V12 este singura opțiune pentru performanța și experiența condusului pe care le oferă”, a declarat Vigna.

În același timp, Ferrari a mai anunțat pe pagina oficială de Twitter că pregătește un alt model complet nou. Și acesta va beneficia de același motor V12, însă alte detalii sunt deocamdată ținute secret.

Ferrari a confirmat deja că noul Purosangue va intra în producție spre sfârșitul acestui an. Primele exemplare vor fi livrate în 2023.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide