Ferrari dezvăluie o imagine-teaser cu Purosangue, primul SUV din istoria mărcii

Autor: Mihai Morcovescu 24 mart. 2022 Știri auto

Producătorul italian de automobile Ferrari a publicat prima imagine-teaser oficială cu viitorul Purosangue, primul SUV din istoria mărcii. Cu această ocazie, oficialii de la Maranello au confirmat că modelul își va face debutul spre sfârșitul acestui an.

Noul Ferrari Purosangue ar putea oferi între 800 și 1.000 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Acest prim teaser vine la o lună după ce pe internet au fost „scăpate” poze cu un exemplar Purosangue chiar de pe linia de producție. Imaginea ne oferă o perspectivă bună asupra designului părții frontale și confirmă autenticitatea acelor fotografii publicate, probabil, de un angajat al fabricii de la Maranello.

Purosangue (n.n. – pur sânge).are o gardă la sol generoasă și o grilă supradimensionată care găzduiește prize de aer masive. De asemenea, se pot observa farurile LED foarte înguste, care sunt conectate printr-o bandă luminoasă. Designul blocurilor optice este inspirat de cele de pe modelul SF90.

Ferrari nu a dezvăluit specificațiile tehnice ale lui Purosangue. Dar, ținând cont de opțiunile de motorizări deja disponibile în gamă se poate specula pe această temă. Astfel, SUV-ul italian ar putea primi grupul motopropulsor hibrid de pe modelul 296 GTB. Ansamblul este format dintr-un V6 twin-turbo de 2,9 litri și un motor electri, iar puterea combinată este de 830 CP.

De asemenea, modelul ar putea utiliza V8-ul twin-turbo hibrid de pe vârful de gamă SF90 Stradale, care produce 1.014 CP. De asemenea, mai plauzibil ni se pare propulsorul V8 twin-turbo de 4,0 litri de pe același model. În acest caz, motorul livrează 780 CP și 800 Nm de cuplu, însă este de așteptat ca primul SUV din portofoliul Ferrari să ofere un bagaj de resurse ceva mai mic.

Conform unor surse neoficiale, se mai vorbește chiar despre o variantă de top V12 de 6,5 litri. Acest motor se găsește sub capota lui 812 Superfast Competizione și dezvoltă până la 830 CP.

Cum spuneam, premiera noului Ferrari Purosangue va avea loc spre sfârșitul acestui an.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ferrari (@ferrari)

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari, ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide