Este oficial, Porsche 911 va primi o versiune hibridă în vara acestui an

Autor: Ionuț Vîlciu 13 mart. 2024 Știri auto

Prima versiune electrificată a supercarului Porsche 911 urmează să debuteze în vara lui 2024. Iconicul model va primi, cel mai probabil, un motor cu tehnologie mild-hybrid.

Porsche a anunțat oficial actualizarea pentru actuala generație a supercarului 911. De asemenea, producătorul german confirmă că emblematicul său model va primi și o motorizare hibridă. Potrivit Motor1, Porsche spune despre noul model că este un „hibrid ultra-sportiv” și promite că va face emblematica mașină sport „mai rapidă și mai eficientă”. Modelul parțial electrificat va fi un nou membru al gamei 911 actualizate, cunoscută intern drept 992.2.

Mai mult, Porsche dă de înțeles că vor exista mai multe versiuni hibrid, nu doar una, și că hardware-ul va fi folosit în mai multe „derivate selectate ale gamei 911”. Porsche nu a intrat în detalii despre viitorul 911 Hybrid, deși spune că noul motor a fost dezvoltat cu ajutorul diviziei de racing a companiei.

Porsche 911 va primi o motorizare hibridă odată cu actualizarea din 2024

În urmă cu aproximativ un an, CEO-ul companiei, Oliver Blume a spus că noul model nu va fi un hibrid plug-in. De asemenea, Frank Moser, vicepreședintele gamelor de modele 911 și 718 a menționat anul trecut că modelul hibrid „nu ar trebui să devină prea greu”, ceea ce ar explica o abordare care nu se bazează pe un sistem hibrid cu încărcare la priză. Un hibrid plug-in ar fi necesitat un pachet de baterii mai mare, adăugând greutate și complexitate.

Potrivit unor surse apropiate companiei, 911 Hybrid va un starter/generator integrat în cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj. Se zvonește că noua versiune a supercarului va folosi un motor electric pe puntea față, în timp ce motorul termic va pune în mișcare puntea spate. Astfel, mașina va beneficia de tracțiune integrală.

Cel mai „fierbinte” zvon spune că noua versiune ar putea fi chiar viitorul Porsche 911 GT2 RS, care să reprezinte vârful de lance al gamei 911, cu peste 700 CP obținuți din noua motorizare mild-hybrid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide