Porsche 911 va primi un propulsor hibrid în 2025. Germanii spun că „nu ar trebui să devină prea grea”

Autor: Ionuț Vîlciu 23 oct. 2023 Știri auto

Porsche 911 pare că va primi un sistem de propulsie hibrid începând cu 2025. Emblematicul model sport german nu scapă de electrificare, dar măcar va păstra un motor termic.

Porsche vorbește de ani de zile despre inevitabila electrificare a lui 911, dar varianta hibridă a celebrei mașini sport încă refuză să apară. Nu va apărea nici în 2024, dar se pare că o vom vedea în 2025, alături de facelift-ul actualei generații. Actualizarea actualei generații, pe care fanii o știu drept 992.2, urmează să fie lansată în 2024, iar motorizarea hibridă ar putea implementată, în premieră, pe această actualizare, potrivit Motor Trend.

Publicația americană a purtat o discuție cu Frank Moser, responsabil de linia modelului 911, despre ceea ce rezervă viitorul pentru modelul emblematic, care împlinește 60 de ani în 2023. El a anunțat că Porsche lucrează la 992.2 pentru care dezvoltă un „hibrid de performanță”. El a adăugat faptul că va fi lansat undeva „la mijlocul deceniului”.

Vom vedea modele Porsche 911 cu propulsie hibrid în următorii 2 ani

Mai precis, Moser a spus că primul 911 cu propulsie hibridă din istorie va fi lansat, cel mai probabil, în următorii 2 ani. Acest lucru denotă că niciunul dintre modelele inițiale ale generației 992.2 de 911 nu va folosi un ajutor electric. Versiunea hibridă va fi lansată ulterior, fiind probabil bazată pe un model popular al gamei 911.

Indiferent de forma pe care o va lua, Michael Steiner, membru al consiliului de dezvoltare Porsche, a declarat pentru Motor Trend că mașina sport hibridă „nu ar trebui să devină prea grea”. Este un semn încurajator, mai ales pentru entuziaști. Ce-i drept, cei mai înfocați fani vor considera această decizie drept o blasfemie, dar, la fel ca multe alte modele, hibridizarea ar putea fi singurul mod prin care aceste mașini vor supraviețui într-o lume din ce în ce mai strictă atunci când vorbim de emisii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide