Este oficial: Skoda Fabia Combi va avea un succesor

Autor: George Cristea 08 dec. 2020 Știri auto

Este oficial: Skoda Fabia Combi va avea un succesor, a confirmat șeful companiei cehe, Thomas Schaefer, într-o postare pe Linkedin.

Intră în Galeria FOTO

Breakurile au căzut în dizgrația publicului din Europa, iar acest lucru se vede cel mai clar în segmentul B. După Renault li Peugeot, care nu au mai produs breakuri în gamele Clio și 208, și Dacia a ieșit din acest segment. Oricât ar fi de neașteptat, Dacia nu va mai oferi un succesor pentru Logan MCV. Cu toate acestea, un producător european nu doar că nu renunță la acest segment, dar chiar pare să se bucure de dispariția concurenței.

Este vorba de Skoda, care produce o versiune break a modelului de clasă mică Fabia încă de la lansarea acestuia, în 2000. Chiar dacă lumea fuge de break-uri, Skoda Fabia Combi se bucură de popularitate, cu 34% din vânzările modelului. În aceste condiții, nu a surprins pe niomeni că Skoda a decis să ofere un succesor pentru breeak-ul său de clasă mică.

Șeful Skoda: Fabia Combi va avea un succesor

„Vom avea din nou o versiune Combi” – a confirmat pe Linkedin șeful Skoda, Thomas Schaefer. „Acesta este foarte important pentru noi pentru că subliniază hotărârea de a oferi soluții practice și accesibile în segmentele de la baza gamei”, a mai spus Schaefer.

Skoda a vândut pe3ste 1,5 milioane de unități Fabia Combi de la lansarea pe piață a modelului, în 2000. Clientul tipic pentru acest model au fost familiile tinere sau cei care aveau nevoie de mai mult spațiu decât oferea Fabia, fără să dispună de bugetul necesar pentru a face trecerea la clasa superioară.

Skoda va lansa noua generație Fabia anul viitor, versiunea Combi urmând să fie prezentată ulterior. Aceasta va avea întregul segment B la dispoziție, după dispariția celorlalte break-uri mici de pe piață. Fabia este al doilea cel mai vândut model Skoda din Europa, cu peste 81.000 de mașini înmatriculate în primele 10 luni ale anului. Octavia este bestsellerul cehilor, cu 146.000 de unități înmatriculate pe Continent.

În ciuda popularității sale, soarta modelului Fabia a fost pe muchie de cuțit, o decizie fiind luată în privința sa abia în această toamnă. Skoda Fabia este un model foarte popular și pentru cumpărătorii de mașini rulate.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide