Dosar second hand Skoda Fabia: Un allrounder plin de calități

Autor: George Cristea 22 oct. 2020 Utile

Segmentul clasei mini este cel mai competitiv al pieței auto. În ciuda adversarilor extrem de puternici, Skoda Fabia a reușit să se impună prin calitățile sale incontestabile, printre care fiabilitatea și spiritul practic reprezintă motive serioase de cumpărare. Am adunat într-un dosar second hand toate informațiile care te vor ajuta să alegi cea mai potrivită Skoda Fabia de pe piața de mașini rulate.

Intră în Galeria FOTO

Lansată în 2015, actuala generație (a treia) a modelului Skoda Fabia s-a impus pe piață prin valențele sale practice și fiabilitatea recunoscută a mărcii. Gama de motorizări a inclus unități aspirate de 1,0 litru cu 60 CP și 75 CP și turbo de 1,2 litri cu 90 CP și 110 CP. Fanii diesel au la dispoziție o unitate 1.4 TDI, oferită fie cu 90 CP, fie cu 105 CP. Un break a fost disponibil din același an, cu aceleași motorizări, mai puțin cea de 60 CP.

Dosar second hand Skoda Fabia: Care este cea mai potrivită versiune?

Motorizările aspirate de 1,0 litru sunt lipsite de dinamică, fiind potrivit doar pentru călătorii scurte, în oraș. Recomandarea noastră este pentru motorizările turbo, în special cele pe banzină. Motorizările diesel sunt recomandate doar celor care parcurg distanțe mari în afara orașului. Indiferent de cutia de viteze (manuală sau automată DSG), Fabia a fost la fel de bine apreciată de clienți.

Ca întotdeauna, cele mai reușite exemplare sunt cele care au prins deja actualizarea de la jumătatea ciclului de viață. Este o ocazie bună pentru producători să elimine orice probleme ar fi avut mașina în prima sa versiune. Nu în ultimul rând, gama de echipamente este actualizată, ceea ce înseamnă sisteme de asistență mai performante (asistarea la frânarea de urgență, introdusă în septembrie 2018 este un exemplu), dar și mai multă tehnologie la bord.

Ce probleme pot apărea la o Fabia second hand?

Cumpărătorii Skodei Octavia pot opta, la livrarea mașinii, pentru planul de service fix, bazat pe kilometri, sau pentru cel variabil, în care computerul mașinii stabilește momentul în care este necesară o revizie.

Modelul ceh a avut o singură rechemare, în mai 2019, în cadrul unei campanii care a inclus și alte modele Skoda fabricate în ianuarie și februarie 2018. Motivul rechemării a fost airbagul șoferului, care ar fi putut să nu se umfle suficient de rapid în cazul unui accident. Soluția tehnică a fost înlocuirea volanului. Dacă nu ești sigur, nu strică să verifici seria de caroserie a mașinii pe site-ul european Skoda.

Dacă doriți o alternativă la Skoda Fabia, nu strică să citiți dosarul second hand al lui Ford Fiesta. Nici Opel Corsa nu este un model rău, având chiar cotații mai avantajoase pe piața second hand.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide