Este oficial, viitoarea generație Dacia Sandero va avea și o versiune electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 01 mart. 2024 Știri auto

Denis le Vot, șeful global al brandului Dacia, a confirmat la Salonul Auto de la Geneva 2024 că viitoarea generație a modelului Sandero va avea și o versiune complet electrică.

Șeful Dacia la nivel mondial, Denis le Vot, a confirmat la Geneva International Motor Show o informație pe care a făcut-o publică pentru prima dată la București, în timpul unei vizite la divizia din România a mărcii, transmite Economica.net.

Potrivit șefului global Dacia, următoarea generație va fi lansată în 2027-2028 și va folosi atât motoare termice, cât și un sistem de propulsie complet electric. „Următoarea generație Sandero va avea motor cu ardere internă, dar va avea și o versiune electrică. Se va naște în 2027 sau 2028 și va rula până în 2035”, a declarat Denis le Vot în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Noua Dacia Sandero va fi o mașină „uriașă”

Conform lui Le Vot, „viitoarea generație Sandero va fi o mașină uriașă”. Această referire are legătură, mai degrabă, cu perspectivele brandului asupra mașinii decât cu dimensiunile sale, vizând faptul că modelul va beneficia de experiența acumulată de grupul Renault odată cu noile modele electrice Renault 5, care a avut premiera mondială la Geneva, și viitorul SUV Renault 4. Dacia Sandero în versiunea electrică va folosi aceeași platformă cu aceste vehicule, actuala AmpR Small.

Proaspăt lansat la Geneva, noul Renault 5 E-Tech va fi produs în Franța sub noua unitate Ampere în cadrul Grupului Renault. Măsurând 3,92 metri lungime, această mașină de oraș va fi prima care va folosi noua platformă AmpR Small. Renault a confirmat oficial două dimensiuni pentru baterie, oferind capacități de 40 kWh sau 52 kWh. Pachetul de baterii mai mare va fi disponibil chiar de la lansare, oferind o autonomie WLTP de până la 400 de kilometri. În viitor, va suporta și tehnologia V2G (vehicle-to-grid), permițând proprietarilor să vândă energie înapoi în rețea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide