Imagini oficiale cu noul Renault 5. Modelul electric promite o autonomie de 400 KM și un preț mai mic de 25.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 11 iul. 2023 Știri auto

Renault a publicat imagini oficiale cu prototipuri ale noului Renault 5 electric. Modelul de serie va avea un design inspirat de modelul original.

Producătorul francez a publicat o serie de imagini cu mult-așteptatul Renault 5 electric, model care urmează să fie lansat pe piață în decursul anului viitor. În imaginile oferite de producătorul francez putem vedea două prototipuri camuflate, dar nu atât de puternic cum vedem de obicei.

Se poate observa că noul model împrumută trăsături de design de la originalul Renault 5, dar și că are un aspect foarte apropiat de cel al conceptului pe care compania l-a prezentat în urmă cu doi ani. Există, bineînțeles, niște diferențe. Printre ele se numără barele de protecție redesenat, oglinzile mai mari, dar și un aspect ușor modificat al blocurilor optice cu tehnologie LED. Cât despre dimensiuni, noul model va avea o lungime de aproximativ 3,9 metri, ceea ce îl poziționează sub actuala generație a lui Clio.

Noul Renault 5 va putea parcurge 400 km cu o singură încărcare

Renault 5 electric va beneficia de un singur motor electric, montat pe puntea din față, care va dezvolta 136 CP. La momentul lansării, Renault 5 electric va fi disponibil cu două baterii de capacități diferite. Una dintre ele va măsura 40 kWh, iar cealaltă 52 de kWh. Bateria de 52 kWh va oferi mașinii o autonomie de până la 400 de kilometri.

Noul 5 va fi bazat pe platforma CMF-B EV și va împrumuta până la 70% din piese de la Clio și crossover-ul subcompact Captur, ambele modele fiind construite pe platforma CMF-B. Renault spune că utilizarea unei baze deja existente va ajuta la reducția costurilor de producție cu 30% în comparație cu Zoe. Astfel, vom avea și prețuri accesibile de achiziție. Se preconizează că noul Renault Clio va avea un preț de pornire de aproximativ 25.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide