Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Mazda MX-30 și Honda Jazz?

Autor: Elena Luchian 13 nov. 2020 Știri auto

Noile Mazda MX-30 și Honda Jazz au fost supuse testelor de impact Euro NCAP. Ce rezultate au obținut cele două modele japoneze?

GALERIE FOTO

Crossover-ul electric Mazda MX-30 a primit cinci stele la testele Euro NCAP. Mașina își trece astfel numele pe lista celor mai sigure modele aflate, la această oră, pe piața europeană.

MX-30 a primit un scor de 91% pentru protecția ocupanților adulți și de 87% pentru protecția copiilor aflați la bord. Experții în siguranță care au analizat efectele impactului pe manechinii aflați la bord au remarcat că zonele vitale sunt protejate corespunzător în caz de impact.

Sistemele de asistență au fost notate cu 73%. Japoneza a primit însă, un scor mai mic pentru protecția participanților vulnerabili la trafic (pietoni și bicicliști), de 68%.

Specialiștii Euro NCAP îi reproșează modelului reacția întârziată la evitarea coliziunii cu participanții vulnerabili la trafic și absența unor funcții mai avansate.

Mazda MX-30 a fost depunctată și pentru faptul că modelul nu vine echipat cu funcția de apelare automată a numărului de urgență.

VIDEO:

Și Honda Jazz a primit cinci stele la examenul de siguranță. Jazz își trece în cont 87% pentru protecția adulților și 83% pentru protecția copiilor. Cei de la Euro NCAP au remarcat însă, o protecție redusă în zona pieptului, potrivit măsurătorilor privind compresia în zona pieptului manechinilor aflați la bordul modelului japonez. Cu 76% au fost notate sistemele de asistență cu care este echipată Honda Jazz. În caz de impact, modelul asigură o protecție de 80% participanților vulnerabili la trafic.

Euro NCAP a apreciat, atât la Mazda MX-30, cât și la Honda Jazz, prezența unui airbag frontal central care protejează suplimentar șoferul și pasagerul, evitând o interacțiune a acestora, în cazul unui impact.

VIDEO:

Care sunt mașinile care au primit cinci stele Euro NCAP în 2020?

Mazda MX-30 și Honda Jazz își trec numele pe lista celor mai sigure mașini aflate pe piață în 2020.

Dintre modelele testate de Euro NCAP anul acesta, se bucură de același rezultat Volkswagen ID.3 și Toyota Yaris.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide