EuroNCAP a anunțat rezultatele primelor teste realizate în 2021

Autor: George Cristea 03 mart. 2021 Știri auto

EuroNCAP a anunțat rezultatele primelor teste realizate după noul standard din 2021. Polestar 2 și Cupra Formentor sunt astfel primele modele testate după noul standard, mai strict, ambele modele primind cinci stele EuroNCAP.

Intră în Galeria FOTO

Lumea automobilistică se schimbă rapid, iar brandul chinezo-suedez Polestar și cel spaniol Cupra reflectă acest lucru cu prisosință. Ambele au pornit la drum ca versiuni sportive ale unor mărci populare – Volvo, respectiv SEAT – și ambele au evoluat în branduri de sine-stătătoare.

Chiar dacă Polestar se produce în China, noul brand a păstrat renumele mărcii suedeze care l-a lansat și dovedește acest lucru cu rezultatele testelor EuroNCAP. De altfel, șeful companiei, Thomas Ingenlath, explica anterior că mașinile Polestar sunt proiectate pentru a fi printre cele mai sigure din lume.

Cupra Formentor a primit un punctaj foarte apropiat de al lui Polestar 2, atât la protecția ocupanților adulți (93% vs 92%), cât și la cea a copiilor (88% vs 89%). La protecția pietonilor se remarcă însă Polestar, care dispune de o capotă a motorului activă. Acesta a obținut un procentaj impresionant de 80%, în timp ce Formentor a obținut 68%. Ambele mașini au arătat performante foarte bune în testul de frânare autonomă în situații de urgență.

EuroNCAP anunță primele teste realizate în 2021

Alături de Polestar 2 și de Cupra Formentor, EuroNCAP a mai evaluat două modele noi, dar derivate din modele testate anterior. Este vorba de Renault Arkana (bazat pe Renault Captur) și Lexus UX 300e (versiunea electrică a lui Lexus UX). Atât Captur, cât și Lexus UX, au fost testate în 2019, obținând cinci stele EuroNCAP, prin urmare aceste ratinguri au fost acordate lui Arkana și UX 300e.

Renault Arkana pare un model diferit de Captur, dar în esență nu este. Prin urmare, scorurile obținute de noul SUV-Coupé al Renault sunt identice cu cele ale lui Captur. Arkana obține 96% la protecția pasagerilor adulți, 83% la protecția copiilor și 75% la protecția pietonilor. Aceste procentaje sunt acordate conform standardului EuroNCAP din 2019, astfel că rezultatul nu poate fi comparat cu cele obținute de Polestar 2 și Cupra Formentor.

EuroNCAP a anunțat schimbarea radicală a standardelor de testare pentru 2021, iar sunt astfel primele modele care sunt testate după noua procedură.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide