EuroNCAP – Au fost testate Skoda Octavia și Renault Captur

Autor: Promotor 04 dec. 2019 Știri auto

Ultima sesiune de teste EuroNCAP din 2019 a adus rezultatele sperate pentru bestseller-ele Europei. Renault Captur și Skoda Octavia au primit cinci stele la testele de impact. Jeep Renegade trebuie să se mulțumească însă, cu trei stele.

Nu mai puțin de 11 modele noi au fost testate de EuroNCAP la cea mai recentă sesiune de teste de siguranță. Fostul lider al segmentului SUV-urilor mici, detronat de Dacia Duster, Renault Captur, a obținut cinci stele. Modelul francez a fost notat 96% pentru protecția pasagerilor adulți, 83% pentru protecția pasagerilor copii, 75% pentru protecția participanților vulnerabili la trafic, cum ar fi pietonii și bicicliștii, iar sistemele de siguranță au fost apreciate cu 74%.

Și Skoda a sărbătorit succesul noii Octavia. Cea de-a patra generație, dezvăluită în urmă cu o lună, a obținut un punctaj de 92% pentru protecția pasagerilor adulți, 88% pentru protecția copiilor, 73% pentru protecția pietonilor și bicicliștilor și 79% pentru sistemele de siguranță.

Sosit de curând pe pământ European, Tesla Model X a primit tot cinci stele. SUV-ul electric a reușit să un scor excelent, de 98%, pentru pasagerii adulți, 81% pentru pasagerii copii, 72% pentru protecția pietonilor și bicicliștilor, în timp ce faimoasele sisteme de siguranță ale modelului au fost notate cu 94%.

O altă mașină electrică, Porsche Taycan, a bifat cinci stele. 85% pentru protecția pasagerilor adulți, 83% pentru protecția pasagerilor copii, 70% pentru protecția participanților vulnerabili la trafic și 73% pentru sistemele de asistență sunt punctajele obținute de primul model electric din istoria Porsche.

Audi Q7, Ford Kuga, Ford Mondeo facelift și Subaru Forester și-au trecut, de asemenea, numele pe lista celor mai sigure mașini testate în această toamnă. Următoarele pe listă sunt Peugeot 2008, Volkswagen Sharan și Seat Alhambra, cu câte patru stele.

SUV-ul francez a bifat 91% pentru protecția pasagerilor adulți, 84% pentru protecția copiilor, dar a fost notat cu 73%, atât pentru protecția pietonilor, cât și pentru sistemele de siguranță cu care este echipat.

Împărțind aceeași platformă și aceleași soluții tehnice, neamțul Volkswagen Sharan și spaniolul Seat Alhambra, ambele construite la uzina Palmela din Portugalia, și-au trecut în cont punctaje de 89%, 78%, 59%, respectiv 62%.

Jeep Renegade a înregistrat un semi-eșec. Desi a obținut punctaje bune pentru protecția pasagerilor adulți, 82%, și pentru protecția pasagerilor copii, 84%, la capitolele “protecția participanților vulnerabili la trafic” și “sisteme de siguranță”, autoritatea EuroNCAP a acordat doar 55%, respectiv 58%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: EuroNCAP



Comentarii
Inchide