EuroNCAP: Noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer primesc calificative maxime la capitolul siguranţă

Autor: Adrian Somai 26 oct. 2022 Știri auto

Noile modele BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer primesc calificativul maxim de 5 stele din partea EuroNCAP. În cadrul procedurii de testare, ambele automobile au impresionat prin protecţia remarcabilă a ocupanţilor în coliziuni de diferite tipuri, protecţia eficientă pentru pietoni şi biciclişti şi sisteme eficiente de evitare a accidentelor.

Noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer au convins experţii EuroNCAP prin sistemele lor inovatoare în domeniul siguranţei pasive. Ambele modele sunt dotate standard cu un airbag central între scaunele conducătorului şi pasagerului din faţă. Acest sistem, utilizat pentru prima dată la modelele BMW din segmentul compact, a fost evaluat ca fiind extrem de eficient în cadrul testului. 

În diferite teste de coliziune, acest concept integrat de siguranţă a dovedit că garantează un nivel ridicat de protecţie împotriva rănilor în orice moment la ambele modele, indiferent de dimensiunea şi poziţia pe scaun a ocupanţilor. Atât pe scaunele din faţă, cât şi pe cele din spate, tetierele şi scaunele noilor BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer protejează eficient împotriva leziunilor cervicale care pot fi declanşate de o coliziune din spate, conform Euro NCAP.

Printre cele mai bune sisteme de asistare a condusului de pe piaţă

Mai mult, experţii de testare au evidenţiat dotarea standard de care dispun ambele modele cu apel de urgenţă inteligent şi sistem de frânare de urgenţă pentru evitarea coliziunilor secundare. Astfel, s-a ajuns la concluzia conforma căreia toate sistemele de asistare a condusului utilizate la noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer sunt printre cele mai bune de pe piaţă.

Cea mai recentă generaţie de avertizare la coliziune frontală cu funcţie de frânare oferă un plus suplimentar de siguranţă în traficul urban. Aceasta poate detecta şi pietonii şi bicicliştii care se apropie paralel cu banda din spate sau din faţă atunci când conducătorul modelului BMW virează la dreapta, interecându-se cu direcţia lor de deplasare. Suplimentar, sistemul detectează şi avertiează cu privire la traficul paralel, în intersecţii, la virajele de stânga.

Sursa: BMW Romania 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide