A început producţia de serie a celei de-a doua generații BMW Seria 2 Active Tourer

Autor: Marius Vișan 03 nov. 2021 Știri auto

Uzina BMW Group din Leipzig lansează producţia de serie a celei de-a doua generaţii a BMW Seria 2 Active Tourer.

Ajuns pentru prima dată la dealeri în urmă cu aproape şapte ani, în toamna lui 2014, BMW Seria 2 Active Tourer s-a impus rapid pe piaţă. De atunci, peste 400.000 de clienţi au optat să cumpere modelul. Peste 368.000 dintre acestea au fost fabricate în Leipzig. Succesorul modelului va fi fabricat doar la Leipzig.

Caracteristicile-cheie ale celei mai recente generaţii a modelului sunt limbajul de design clar şi interiorul reproiectat. În plus, noul BMW Seria 2 Active Tourer introduce pentru prima dată tehnologia mild-hybrid în clasa compactă, împreună cu cele mai noi funcţii de conectivitate şi pachete extinse de echipamente.

Modelul a pus bazele segmentului Sports Activity Tourer şi primul BMW cu tracţiune faţă

Cea de-a doua generaţie BMW Seria 2 Active Tourer stabileşte din nou standardele. Un pionier, el deschide calea pentru viitoarele modele BMW şi MINI care se vor alătura segmentului compact în următorii ani. Aspecte precum îmbunătăţirile aduse sistemului de propulsie şi cockpitului şi sistem de propulsie moderne – stabilesc noi standarde.

Renumită pentru flexibilitatea sa deosebită, uzina din Leipzig a fost avut anterior misiunea de a produce primele modele electrificate ale BMW Group: BMW i3 şi BMW i8. Acum este din nou prima opţiune pentru lansarea acestui nou concept de automobil. Chiar şi în contextul unui model nou, cu tehnologii noi, a fost necesară doar efectuarea unor ajustări minore la atelierul de vopsire şi sistemele de asamblare, iar singura zonă nouă de producţie a fost introdusă în atelierul de caroserii.

Acum, a doua generaţie BMW Seria 2 Active Tourer a fost integrată perfect în producţie şi va ieşi de pe liniile de producţie de la Leipzig împreună cu BMW Seria 1 şi BMW Seria 2 Gran Coupé.

În ceea ce priveşte designul exterior, noul BMW Seria 2 Active Tourer are o prezenţă mai sportivă datorită proporţiilor alungite dinamic şi tratamentului clar şi redus al suprafeţelor sale.

Intră în GALERIA FOTO

Foto: BMW AG / Fotograf: Martin Klindtworth

BMW Seria 2 Active Tourer urmează să fie lansat pe piaţă în România la finalul lunii februrarie

În interior, oferă un sentiment complet nou de spaţiu. Interiorul a fost complet reproiectat, luându-şi reperele de la avanpostul de tehnologie al mărcii, BMW iX. Ies în evidenţă ecranul central curbat BMW, cotiera „plutitoare” cu panoul de control integrat şi panoul de instrumente subţire. Datorită acestor caracteristici, BMW Seria 2 Active Tourer este primul BMW care preia elementele limbajului de design interior de la BMW iX.

O altă premieră la cel mai recent BMW Seria 2 Active Tourer este noul BMW iDrive, care îşi face debutul în segmentul compact premium. Cea mai recentă generaţie a sistemului de control iDrive se bazează pe sistemul de operare BMW 8.

A doua generaţie BMW Seria 2 Active Tourer a fost concepută pentru a primi motoare termice, dar şi sisteme de propulsie electrificate, iar două versiuni plug-in hybrid vor fi adăugate gamei la doar câteva luni după lansarea pe piaţă în primul semestru al anului 2022.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide