Europa are 600 de stații Tesla Superchargers. România încă așteaptă

Autor: Marius Vișan 26 mart. 2021 Știri auto

Numărul stațiilor de încărcare pentru mașinile Tesla (așa numitele Tesla Superchargers) din Europa a depășit recent 600 în 27 de țări. Asta înseamnă peste 6.000 de prize individuale de încărcare. În medie sunt 10 prize pe stație.

Astfel, Tesla Supercharging este una dintre cele mai mari și mai dense rețele de încărcare rapidă, fără a menționa fiabilitatea ridicată a stațiilor Tesla.

Rețeaua a crescut semnificativ în decurs de aproximativ opt ani, de când Tesla Model S a intrat pe piață. La sfârșitul anului 2013 existau mai puțin de 20 de stații în Europa. La sfârșitul anului 2014, acesta a crescut la peste 110 și apoi la aproape 200, la sfârșitul anului 2015. La începutul anului 2020, numărul stațiilor a crescut la 500 și acum este 600, informează insideevs.com.

Între timp, Tesla a mărit numărul mediu de prize pe stație și a mărit puterea de încărcare. Stațiile au fost, de asemenea, modernizate cu prize compatibile CCS2 DC Combo.

Cele mai multe Tesla Superchargers din Europa se află în Norvegia

-Nebbenes, Norvegia: 44 de prize;
-Rygge, Norvegia: 42 de prize;
-Liertoppen, Norvegia: 40 de prize;
-Oberhonnefeld, Germania: 40 de prize;
-Badhoevedorp, Olanda: 32 de prize.

Europa nu mai este a doua cea mai mare piață pentru stații de încărcare Supercharger deoarece China a accelerat în 2020 și acum are mai mult de 925 de stații. Este, de fapt, destul de aproape de 1.125 cât are S.U.A.

România încă așteaptă! În 2021 Tesla Superchargers ar trebui să fie inaugurate în țara noastră

Producătorul de vehicule electrice Tesla va instala în acest an stații de încărcare Supercharger în patru orașe din România: București, Timișoara, Pitești și Sibiu.

Primul oraș care are stații de supraalimentare este Timișoara, în primul trimestru al anului. Celelalte stații vor fi disponibile în al doilea trimestru.

În decembrie 2020, Tesla a publicat pe site-ul său cinci posturi vacante pentru deschiderea unui showroom în București. ”Ne pregătim să intrăm în România”, era specificat în anunț.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide