O nouă mașină electrică se vinde în România. Este un posibil rival pentru Dacia Spring

Autor: Ionuț Vîlciu 09 sept. 2023 Știri auto

Evolio a lansat Komi, o mașină electrică de mici dimensiuni, ce promite până la 400 de kilometri autonomie. Prețul accesibil ar putea să pună în dificultate Dacia Spring.

Nevoia de mobilitate a oamenilor crește, iar ofertele continuă să apară. Una dintre mașinile care ne-au atras atenția în ultima vreme a fost Evolio Komi, un model electric ce se laudă cu autonomii de până la 400 de kilometri, dimensiuni compacte și prețuri accesibile.

Mașina măsoară 2.998 mm în lungime, 1.478 mm în lățime și este înaltă de 1.555 mm. Designul nu este o revoluția, am putea spune că aduce cu o mașină pe care o poți conduce la 16 ani. Are o cabină cu formă pătrățoasă pentru a maximiza spațiul în cabină. Partea frontală are un design mai rotunjit, cu faruri ovale, o grilă superioară ce seamănă cu cea montată pe modelele Jeep și perforații în spoilerul frontal. Mașina are doar două uși și poate acomodat până la 4 pasageri, conform specificațiilor oferit pe site-ul Evolio.

Evolio Komi se laudă cu autonomii de până la 400 de kilometri

Mașină vine în două variante, Komi Standard și Komi Plus. Varianta Standard dispune de o autonomie în ciclu urban de 160-200 km și în ciclu combinat 160 km, iar varianta Komi Plus are o autonomie în ciclu urban de 325-400 km, respectiv 320 de km în ciclu combinat. Mașina este pusă în mișcare de un motor electrice produce 43 CP, indiferent că vorbim de versiunea Standard sau de Plus.

Nu ne sunt precizate capacitățile bateriilor, dar, ținând cont că acest Evolio Komi este, de fapt, un Jiayuan Komi, acestea ar trebui să măsoare fie 17,8 kWh, fie 30 kWh. Probabil că nu sunt schimbări, comparativ cu versiunea care se vinde în China, iar aceste capacități sunt destul de relevante, ținând cont de puterea și dimensiunile mașinii. Oricare ar fi versiunea aleasă, viteza maximă este de 100 km/h.

Cât despre prețuri, Evolio Komi Standard costă 8.900 de euro după aplicarea reducerii obținute cu ajutorul ecotichetului Rabla Plus. Komi Plus are un preț de 12.990, după aplicarea tichetului Rabla Plus. Ambele modele sunt disponibile pentru precomandă, iar durata de livrare este estimată la aproximativ 150-180 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Evolio


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide