Exclusivistul Bugatti W16 Mistral își continuă turneul mondial și ajunge în Japonia

Autor: Adrian Somai 30 ian. 2023 Știri auto

Bugatti W16 Mistral este o mașină cu adevărat specială, care încearcă să îmbine cât de bine se poate moștenirea mărcii cu tehnologia de ultima oră, designul său aducând un omagiu Bugatti-urilor de odinioară. Pentru a duce mai departe această poveste, cei de la Bugatti au adus W16 Mistral tocmai la Tokyo, un oraș care este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că se află la intersecția dintre istorie și modernitate.

W16 Mistral se află deja de mai multă vreme într-un turneu global, ajungând acum în cele din urmă în Asia după mai multe opriri în America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu. În Tokyo, modelul Bugatti a putut fi admirat lângă Templul Kanda Myojin, unul dintre cele mai vechi temple din oraș, în Parcul Oishi, de unde se poate vedea Muntele Fuji, și lângă Gora Kadan, un fost refugiu al familiei imperiale a Japoniei.

Tokyo și Japonia au fost întotdeauna acasă pentru Bugatti”, a declarat Kostas Psarris, director regional Bugatti pentru Orientul Mijlociu și Asia, potrivit Carscoops. În continuare, acesta a mai spus că “Bugatti este un brand care se ghidează după tradiții, dar care este întotdeauna condus de cele mai recente progrese în materie de tehnologie, inginerie și design”. Totodată, despre W16 Mistral, Psarris a mai spus că este “vitrina ideală a valorilor Bugatti, evoluând dintr-o serie lungă de modele Bugatti, dar mergând mereu înainte în ceea ce privește performanța și luxul”.

Ultimul model Bugatti cu motor W16 din istorie

Echipat cu o unitate de motorizare W16 quad-turbo cu capacitate de 8.0 litri, W16 Mistral se poate mândri cu o putere de 1.600 de cai. Modelul este produs într-o serie limitată de numai 99 exemplare, având un caracter mai mult decât exclusivist. La fel este și prețul, care se ridică la nu mai puțin de 5 milioane de euro. Modelul în cauză este cu atât mai special cu cât va fi și ultimul model Bugatti cu motor W16 din istorie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide