Bugatti a livrat un număr record de mașini în 2022. Modelul Chiron accelerează către finalul producției

Autor: Ionuț Vîlciu 10 ian. 2023 Știri auto

Bugatti a avut parte de un an de record. Constructorul francez a reușit să livreze 80 de mașini în 2022.

Bugatti este un producător exclusivist, care nu produce volume uriașe de mașini. Cu toate acestea, 2022 a fost cel mai bun an pentru Bugatti din punctul de vedere al mașinilor livrate. Producătorul francez a livrat clienților săi un total de 80 de vehicule, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de mașini asamblate și livrate într-o perioadă de 12 luni. Producătorul auto mai are acum doar 100 de exemplare de Chiron de construit până când toate cele 500 de unități planificate vor fi produse și livrate către proprietari.

Printre cele 80 de vehicule pe care Bugatti le-a construit anul trecut s-a numărat și exemplarul de Chiron cu numărul 400, precum și ultimele 9 exemple ale lui Chiron Super Sport 300+. De asemenea, toate cele 10 exemplare de Centodieci au asamblate și livrate, la fel și toate modelele Chiron și Chiron Sport destinate pieței din Europa. Multe dintre aceste mașini au fost personalizate prin configurații unice.

Bugatti a doborât recordul pentru cele mai multe mașini livrate într-un an

„La fel ca toate mărcile internaționale de lux de primă clasă care concurează la cel mai înalt nivel de excelență în design și performanță, Bugatti a întâmpinat diverse provocări în 2022. Dar cu o echipă de neegalat în ceea ce privește talentul, pasiunea și dăruirea, Bugatti a înfruntat încă o dată provocările, creând și realizând oportunități interesante”, a spus

Bugatti a continuat să dezvolte și  programul de vehicule second-hand. Acum că toate sloturile de producție pentru Chiron, Bolide și Mistral au fost alocate, producătorul auto a pus accent pe întâlnirea cu un număr tot mai mare de clienți care doresc să cumpere un Bugatti second-hand. Compania nu dezvăluie câte vehicule a vândut prin programul său Certified Pre-Owned, deși spune că fiecare vehicul vândut prin intermediul platformei a fost supus unei liste de verificare care cuprinde 110 de puncte, pentru a se asigura că vehiculul corespunde standardelor Bugatti.

În 2023, producătorul se va concentra pe finalizarea producției modelului Chiron. De asemenea, licitația pentru exemplarul unicat Chiron Profilee va începe pe 1 februarie, la Paris. O parte din încasări vor fi donate unor cauze caritabile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide