Exemplarul Porsche 911 „Sally Special” a fost vândut la licitație pentru 3,6 milioane de euro

Autor: Mihai Morcovescu 24 aug. 2022 Știri auto

În urmă cu o săptămână, Porsche a prezentat exemplarul unicat „Sally Special”, o reinterpretare modernă a mașinii din franciza „Cars”. Bazat pe versiunea 911 GTS, coupe-ul este inspirată de personajul Sally Carrera. Modelul special a fost gândit astfel încât să redea cât mai mult detalii estetice ale mașinii din celebrul film de animație.

Modelul a fost scos la licitație de casa RM Sotheby’s și a fost vândut pentru suma de 3,61 milioane de euro. Prețul este de vreo 25 de ori mai mare comparativ cu un 911 Carrera GTS de serie. Banii colectați vor fi donați în scopuri caritabile.

Porsche a redat întocmai detaliile estetice ale mașinii din „Cars”

ITNRĂ ÎN GALERIA FOTO

Proiectul semnat de Porsche și studiourile de animație Pixar a demarat în noiembrie 2021. Modelul unicat 911 Sally Special are la bază versiunea GTS a lui 911. Lista de modificări este destul de bogată. Inginerii producătorului german au fost ajutați de echipa care a lucrat la primul film din seria „Cars”.

Dincolo de vopseaua exclusivă Sally Blue Metallic, mașina a primit și un set de jante speciale personalizate. Designul acestora este inspirat de roțile „Turbo Twist” de pe generația 996.

Acestea au dimensiunile de 20 de inch pe față și 21 de inch pe spate. Un alt detaliu de efect îl reprezintă modelul cu motiv tribal de pe aripa posterioară, care amintește de tatuajul pe care Sally îl avea în „Cars”.

La interior a fost folosită aceeași nuanță Sally Blue pentru cusăturile de pe volan, planșa de bord, consola centrală și fețele ușilor. De asemenea, există o serie de elemente decorative și embleme care fac trimitere la film, precum și o tapițerie specială.

Cumpărătorul a primit un set de accesorii personalizate, încă un set de jante și un ceas cronograf individualizat marca Porsche Design.

Modelul unicat Porsche 911 Sally Special a fost vândut la licitație de către casa RM Sotheby’s pentru 3,61 milioane de euro. Toți banii vor fi redierecționați către două organizații caritabile din SUA.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide